• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 780 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn
    • tymián
    • majoránka
    • česnek jen lehce zmáčknuté stroužky
    • 200
      g vepřová panenka
    • mořská sůl
    • cukr
    • 200
      g celer oloupaný
    • 200
      g hrušky oloupané, zbavené jádřince
    • 250
      g zakysaná smetana
    • citronová šťáva
    • vlašské ořechy zkaramelizované
    • bylinky čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře osolte, přidejte čerstvě mletý pepř, rozmarýn, tymián a majoránku a celé jen lehce zmáčknuté stroužky česneku. Zavakuujte a nechte 24 hodin odležet. Po odležení vařte 12 hodin při 62,5 °C způsobem sous-vide. Uvařené zatižte a nechte zchladnout.
2
Asi 200 g očištěné vepřové panenky osušte a vetřete mořskou sůl a cukr. Zavakuované nechte 24 hodin odležet. Poté rozbalte, osušte a zauďte ve studeném kouři z bukových hoblin. Znovu zavakuujte a vařte při 65 °C tři hodiny. Nechte zchladnout.
3
Osušte 200 g oloupaného celeru a 200 g oloupané hrušky zbavené jádřince, nakrájejte na tenké plátky, pak na nudličky a dejte do ledové vody. Po 20 minutách vyndejte a dobře osušte. Přidejte 250 g zakysané smetany a dochuťte cukrem, citronovou šťávou a lehce osolte. Nechte v ledničce aspoň 2 hodiny vychladit. Bůček prohřejte v troubě, ukrojte rovnoměrný plát a zprudka po obou stranách ogrilujte. K celerovému salátu přidejte zkaramelizované vlašské ořechy a čerstvé bylinky. Podávejte k teplému bůčku a s plátky panenky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný bůček s tymiánem

Grilovaný bůček s tymiánem

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilované vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celer Česnek Citronová šťáva Cukr Hrušky Majoránka Mořská sůl Pepř mletý Rozmarýn Sůl Tymián Vepřová panenka Vepřový bůček Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Domácí kečup

Domácí kečup

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Květákové řízky

Květákové řízky

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

58
Máslové řízky
Máslové řízky
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Francouzský dresing
Francouzský dresing
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Grilovaný salát Caesar
Grilovaný salát Caesar
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínský lilek
Gruzínský lilek
  • Recepty.cz
  • Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact