• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný květák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • 4
      ks rajčata
    • olej
    • sůl
  • Gratinovací směs
    • 100
      g eidam sýr
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
2
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
3
Rozsekaný květák dáme do zapékací misky vytřené olejem, poklademe plátky rajčat a pokropíme olejem. Naneseme gratinovací směs a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • Veru | 21. 3. 2013 15:56

    Výborný, akorád jsem přidala do květákové směsy nadrobno kuřecíí šunku a cibulku.. <:-)

  • tanadas | 12. 3. 2013 15:08

    dobre

  • develina | 9. 7. 2012 12:07

    Velice dobré papú,jen jsem dala víc sýra.A ani to nepotřebuje brambory,ty nám jaksi zbyly.Dávam 1*. :-*

  • Lenka Bauerová | 15. 6. 2012 23:48

    Výborné. Jen jsem použila mnohem více gratinovací směsi (ze 400g sýra, vejce 2, mléko dle potřeby) a květák jsem nepředvařovala, nechala jsem ho do měkka v troubě. Skvěle to s rajčátky vypadá i na oko.

  • MartikK
    MartikK | 28. 10. 2011 14:37

    Nebylo to špatné, jen příště rajčata nakrájím na kostky a promíchám s květákem. A sýra dám také trošku více.

  • Joohanka | 16. 9. 2011 13:44

    Parádní, květák zmizel a brambory zůstaly na večeři. Dávám za jedna :-)

  • p s | 14. 5. 2007 00:12

    a jak dlouho peceme v troube? dekuju

  • Marcela Vacková | 13. 8. 2005 19:26

    Já přidávám trochu nakrájené anglické slaniny a použiji celá vejce. A za chvilku se po květáku jen zapráší.

  • Marcela N. | 10. 1. 2005 15:17

    Recept znam a je vynikajici. Pro vyraznejsi chut pridavam do gratinovaci smesi lzicku horcice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Eidam sýr Květák Mléko Olej Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Fofr perník

Fofr perník

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Lovošská topinka
Lovošská topinka
22
Porn Star Martini
Porn Star Martini
15
Americké lívance
Americké lívance
12
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact