• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks fenykl (velké bulvy, očištěné a zbavené košťálků a nakrájené na osminky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule (oloupaná a nakrájená na vějířky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sýr (typu ementál, na posypání)
    • sůl
    • muškátový oříšek (na dochucení)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl rozložte spolu s cibulí do zapékací formy, vymazané olivovým olejem. Drcený česnek promíchejte se smetanou, přelijte fenykl a vše lehce osolte a poprašte muškátovým oříškem. Posypte strouhaným sýrem a zapékejte 15 až 20 minut dozlatova.
2
----
3
Můžete podávat jako přílohu, například k masovým pečením, ale i jako hlavní jídlo, doplněné čerstvým pečivem. Anýzová chuť tepelnou úpravou zjemní a konzistence se stane příjemně vláčnou. Zároveň si ale tato vynikající zimní zelenina zachová svůj půvab a v této jednoduché, leč elegantní úpravě si nepochybně získá vaši přízeň!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vasek | 6. 3. 2016 16:32

    Můžete mi říct, co jen na tom lehkého? :-D :-D :-D Cibule, česnek, olej, smetana a sýr? :-D lehký možná v tom smyslu, že budete tolik prdět, až se budete vznášet

  • Blanka | 31. 1. 2014 18:08

    Výborná lehká, rychlá a zdravá večeře, doporučuji!

  • kristynaJ
    kristynaJ | 26. 8. 2012 14:03

    Naprosto vynikajici ! Lehke a vyborne, nase nove oblibene jidlo !

  • Jurda64
    Jurda64 | 17. 3. 2012 12:53

    DÁVÁM TEDA 1-JK.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fenykl Muškátový oříšek Olivový olej Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

76
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact