• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks fenykl (velké bulvy, očištěné a zbavené košťálků a nakrájené na osminky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule (oloupaná a nakrájená na vějířky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sýr (typu ementál, na posypání)
    • sůl
    • muškátový oříšek (na dochucení)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl rozložte spolu s cibulí do zapékací formy, vymazané olivovým olejem. Drcený česnek promíchejte se smetanou, přelijte fenykl a vše lehce osolte a poprašte muškátovým oříškem. Posypte strouhaným sýrem a zapékejte 15 až 20 minut dozlatova.
2
----
3
Můžete podávat jako přílohu, například k masovým pečením, ale i jako hlavní jídlo, doplněné čerstvým pečivem. Anýzová chuť tepelnou úpravou zjemní a konzistence se stane příjemně vláčnou. Zároveň si ale tato vynikající zimní zelenina zachová svůj půvab a v této jednoduché, leč elegantní úpravě si nepochybně získá vaši přízeň!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vasek | 6. 3. 2016 16:32

    Můžete mi říct, co jen na tom lehkého? :-D :-D :-D Cibule, česnek, olej, smetana a sýr? :-D lehký možná v tom smyslu, že budete tolik prdět, až se budete vznášet

  • Blanka | 31. 1. 2014 18:08

    Výborná lehká, rychlá a zdravá večeře, doporučuji!

  • kristynaJ
    kristynaJ | 26. 8. 2012 14:03

    Naprosto vynikajici ! Lehke a vyborne, nase nove oblibene jidlo !

  • Jurda64
    Jurda64 | 17. 3. 2012 12:53

    DÁVÁM TEDA 1-JK.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fenykl Muškátový oříšek Olivový olej Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

196
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
138
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
69
Vanilkové rohličky XI.
Vanilkové rohličky XI.
68
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
56
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Nesmrtelné písně Karla Gotta: Která byla hitem v roce vašeho narození?

Nesmrtelné písně Karla Gotta: Která byla hitem v roce vašeho narození?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact