• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g těstoviny
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      klobása
    • 250
      g sýr
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • petrželka
    • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si omáčku. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli.
2
V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Klobásu na kolečka, přisypeme k cibulce a osmažíme. Potom přimícháme protlak a dolijeme asi 6 lžícemi vody.Omáčku dle potřeby ochutíme solí a pepřem, případně trochou cukru.
3
Najemno nastrouháme sýr. Pekáček vymastíme trochou másla, aby se pokrm během pečení nepřipekl ke stěnám. Můžeme ho vysypat jemně mletou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Na dno pekáče dáme menší část těstovin a pokapeme je omáčkou.
4
Posypeme trochou sýra a na něj dáme opět těstoviny. Tak pokračujeme v několika vrstvách, až spotřebujeme těstoviny. Navrch pokrm posypeme vrstvou sýra. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 15 minut. Nákyp nakrájíme a rozdělíme na talíř. Zdobíme petrželkou.
5
<BR><span class=txtNadpis3>Dobrá rada:</span> Do omáčky přimícháme jednu, dvě lžíce kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky

Gratinované brambory s cibulí

Gratinované brambory s cibulí

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika J. | 17. 2. 2005 15:12

    Tento recept znám a mám vyzkoušený. Těstoviny budou ještě lepší pokud se udělá více omáčky a přidá se do ní česnek a žampiony z plechovky. Jako sýr bych doporučila balkánský, který dodá lepší chuť. Ale opravdu vynikající!

  • Péťa vařič | 18. 1. 2005 14:23

    Lucko je tady velký výběr zkus si uvařit taky něco jiného a možná ješte lepšího !!

  • Lucie Szabó | 18. 1. 2005 14:00

    Vynikající. Nic lepšího jsem snad ještě nejedla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Klobása Máslo Petrželka Rajský protlak Sůl Sýr Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
54
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
39
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
34
Smoothie bowl s avokádem, mangem a ananasem
Smoothie bowl s avokádem…
33
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Gratinované těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact