• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory s cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory s cibulí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory s cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce máslo
    • 150
      g tvrdý sýr (Ementál)
    • 2
      lžíce tuk (Na vymazání)
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 250
      ml mléko
    • 125
      ml smetana

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo nasypeme do něj cibulové prstýnky a necháme zasklovatět. Troubu rozpálíme na 180 °C. Gratinovací formu vymažeme tukem a vyrovnáme do ní polovinu pokrájených brambor. Na ně rozložíme podušenou cibuli. Pikantně ochutíme solí, pepřem a muškátem a posypeme polovinu nastrouhaného sýra. Překryjeme druhou polovinou brambor, povrch posypeme sýrem a přidáme na vločky nasekané máslo. V hrnku smísíme mléko se smetanou a přelijeme jím nákyp. Vložíme do trouby a dozlatova pečeme asi hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty

Gratinované brambory (nejen) se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:03

    Výborné! K bramborám přidávám muškátovou dýni a je to fantastické! :3

  • Kobřík | 21. 9. 2016 18:21

    Neboli - Pohlreichovi Francouzské brambory

  • SanquisDevil
    SanquisDevil | 26. 8. 2014 17:59

    Gratinované brambory jsou super :) už jsem vyzkoušela 4 různé verze a všechny byli dobré

  • lkomarkova | 27. 5. 2013 19:27

    Výborné brambory, ještě jsem do smetanany pro vylepšení přidala česnek. Mnohokrát děkuji, za skvělý recept.

  • karlosik | 17. 11. 2012 13:09

    vyborny obidek.....diky za recepis :-*

  • MarieKulčáková
    MarieKulčáková | 30. 9. 2012 20:03

    Brambory byly perfektní... Já to pekla i dýl než hodinu a ještě by to i pár minutek sneslo...Ale byly výborné i jen tak samotné, doma už na všechny ani nezbylo jak se po tom zaprášilo :-)

  • Aneta | 3. 8. 2012 08:12

    A perete taky ručně, protože pračka žere vodu a proud?

  • Pedro | 26. 5. 2012 14:26

    Klidně je do sebe narvi syrové, ušetříš :-)

  • martin | 6. 12. 2011 12:49

    hodinu péct v troubě? No vidím, že peněz mají zatím všichni pořád dost, když si můžou dovolit hodinu něco péct... :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:07

    Já k tomu dělám maso jako minutku.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:05

    Tento recept byl kdysi dávno v časopisu Katka, je výborný a u nás oblíbený, sýru dávám i víc a zalévám pouze smetanou, může se přidat i kmín. ;-)

  • Maťu11 | 9. 11. 2011 14:42

    Vynikající a moc chutná večeře. Jen pro ty co rádi ve všem kus masíčka nebo nějaké uzeniny, bych zkusila přidat orestovanou na kostičky nakrájenou slaninu ;-)

  • Maťu11 | 9. 11. 2011 14:42

    Vynikající a moc chutná večeře. Jen pro ty co rádi ve všem kus masíčka nebo nějaké uzeniny, bych zkusila přidat orestovanou na kostičky nakrájenou slaninu ;-)

  • Agáta Sikorová | 24. 8. 2009 13:26

    Moooc dobré, neměla jsem tvrdý sýr, použila jsem platkovaný toustový, který jsem rozložila až na poslední vrstvu brambor, výsledek byl vynikající, chutnalo nám to i za studena.

  • Klára Rautenkranzová | 25. 7. 2006 16:07

    No dnes to zkouším, tak snad uspěju a bude to dobrý.:-)

  • kackac | 1. 11. 2005 17:38

    Bylo to naprosto úžasné jídlo, přidala jsem ještě nakrájenou uzeninu a manželovi to moc chutnalo! :)

  • Mária Jellúšová | 17. 6. 2005 10:12

    Výborná a jemná chu't. Přidala jsem ještě malou plechovku hrášku. Příště zkusím vrchní vrstvu sýra přidat až ke konci pečení, pustilo mi to nějak moc vody..:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Muškátový květ Pepř mletý Smetana Sůl Tuk Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

132
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
101
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
70
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
68
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
38
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory III
Gratinované brambory III
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory s cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact