• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 300
      g hladká mouka Polosvětlá
    • 100
      g grahamová mouka
    • 100
      g mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v ubedeném pořadí a zapneme program "Základní". Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Hladkou mouku lze použít i světlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový chléb II.

Grahamový chléb II.

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 29. 11. 2007 10:52

    Mikinko, hladká mouka je tam kvůli kynutí těsta a vždy musí být aspoň trochu, zkušené pekařky udávají, že její množství lze snížit až na 15 dkg, ale to nemám vyzkoušené. vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Ivulka | 28. 11. 2007 17:52

    Pani Marie Zelinova:J mam domacu pekaren dva tyzdne a peciem kazdy den chlieb a zatial sa mi nestalo,ze by sa nepodaril.Len raz ked som dala dva piect po sebe,ten druhy bol viacej nakysnuty a praskol.Inak recepty hladam tu a skusam aj sama.Zelam vela uspechov pri peceni a experimentovani:)

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:58

    ha, teď jsem si všimnul, že příspěvky jsou schvalované tedy cenzorované, tak cenzore/rko oprav hl.článek " do pekárny v ubedeném pořadí" :))))))))

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:53

    Mě se osvědčuje "půlová" taktika, půl hladké pšeničné a půl grahamky, chléb se nerozpadá ani to není "tousťák" :-)

  • markitka | 13. 11. 2007 18:32

    Milé kuchařky prosím o radu jak tento chléb péct i když nevlastním přístroj PEKÁRNA ? Je možné ingredience smíchat a péct v normální troubě? Děkuji za odpověď.

  • Lenka Zukalová | 6. 11. 2007 16:19

    Moc dobrý , ještě přidávám různá semínka

  • Máří | 24. 10. 2007 11:00

    Mikinko, grahamová mouka se nemele z Grahamu :-))). Grahamová mouka je taky z pšenice, je to celozrnná mouka s vyšším podílem otrub. Myslím, že ji klidně můžete použít, ale pečte raději na program Celozrnný.

  • Mikinka Mikinka | 23. 10. 2007 23:23

    ... a čo keby som dala len múku grahamovú? Prosím poraďte, snažím sa totiž nepoužívať pšeničnú múku, lebo je veľmi nezdravá... ďakujem

  • marie zelinova | 17. 10. 2007 14:58

    O pekárně teprve uvažuji, řeším stále zapeklitý problém. Velikosti pekáren se udávají ve hmotnosti hotového chleba. Jak je velký tento?(V gramech, prosím) - Děkuji :-) Irena

  • Eva | 11. 10. 2007 14:40

    Lenka 5 - grahamovou mouku mají normálně v Delvitě.

  • Eva | 11. 10. 2007 14:38

    Žitnou, špaldovou, pšeničnou celozrnou (tmavou) prodávají snad všechny velké hypermarkety buď v regálech s normální moukou (Billa, Delvita) nebo v koutcích zdravé výživy. Taktéž v každém větším městě existuje prodejna zdravé výživy nebo Biopotravin, i tam se dá koupit. Anebo přes zásilkovou službu z bioobchodů na netu (je jich poměrně dost).

  • Jitka | 10. 9. 2007 13:40

    Báječný a nadýchaný chleba. Je velmi jednoduchý a vždy se povede. Je jeden z mých nejoblíbenějších. Mouku koupíte třeba v Kauflandu pšeničnou i žitnou chlebovou.

  • Petra Kvasničková Jindřichová | 27. 5. 2007 11:13

    Moc mi chutná, je opravdu jemný, nadýchaný!

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2007 17:48

    To nevadí, Jano, klidně ji použijte. U nás mají žitnou jen Křemežskou celozrnnou a dávám ji běžně :-)

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:15

    Prosím ,u nás mejí všude žitnou mouku,ale není nadepsaná jako chlebová.Musím shánět přímo chlebovou nebo je to jedno?Ď

  • Lenka S | 5. 9. 2006 20:46

    Děkuji za rady, budu shánět dál. Naštěstí je tu spousta skvělých receptů na chleba i bez grahamové mouky. Ten kmínový je taky mňam!

  • Danuše | 4. 9. 2006 19:35

    U nás mají pro změnu grahamovou mouku v Kauflandu. Zpočátku to opravdu chce oběhnout všechno možné. Ale neházejte flintu do obilí - když teď nemáte grahamovou mouku, můžete v podstatě z týchž ingrediencí vyzkoušek recept na kmínový chlebík. Ten je fakt vydařený:-) a neznám nikoho, komu by se nevydařil.

  • jaja 13 | 4. 9. 2006 17:55

    V Brně se dá koupit grahamová mouka v Delvitě a také ve zdravé výživě, jak je to v jiných městech nevím, ale jediné, co asi pomůže je hledat. Když jsem si koupila pekárnu na chleba, obcházela jsem různé obchody a hledala, jaké druhy mouky, semínek a jiných ingrediencí se tam dají koupit. Takže dneska už vím kam mám pro co jít, ale nebylo to vůbec jednoduché.

  • Lenka S | 4. 9. 2006 17:36

    Paní Bednářová, zpomalte! Všechny vaše chleby jsou skvělé, ale nestačím je péct tak rychle, jak je sem přidáváte :). Tento asi nevyzkouším, protože nemůžu nikde sehnat grahamovou mouku. Kde ji, prosím vás, kupujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Vosí hnízda
Vosí hnízda
11
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový chléb II.
Grahamový chléb II.
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
Granola
Granola
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact