• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 300
      g hladká mouka Polosvětlá
    • 100
      g grahamová mouka
    • 100
      g mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v ubedeném pořadí a zapneme program "Základní". Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Hladkou mouku lze použít i světlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový chléb II.

Grahamový chléb II.

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 29. 11. 2007 10:52

    Mikinko, hladká mouka je tam kvůli kynutí těsta a vždy musí být aspoň trochu, zkušené pekařky udávají, že její množství lze snížit až na 15 dkg, ale to nemám vyzkoušené. vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Ivulka | 28. 11. 2007 17:52

    Pani Marie Zelinova:J mam domacu pekaren dva tyzdne a peciem kazdy den chlieb a zatial sa mi nestalo,ze by sa nepodaril.Len raz ked som dala dva piect po sebe,ten druhy bol viacej nakysnuty a praskol.Inak recepty hladam tu a skusam aj sama.Zelam vela uspechov pri peceni a experimentovani:)

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:58

    ha, teď jsem si všimnul, že příspěvky jsou schvalované tedy cenzorované, tak cenzore/rko oprav hl.článek " do pekárny v ubedeném pořadí" :))))))))

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:53

    Mě se osvědčuje "půlová" taktika, půl hladké pšeničné a půl grahamky, chléb se nerozpadá ani to není "tousťák" :-)

  • markitka | 13. 11. 2007 18:32

    Milé kuchařky prosím o radu jak tento chléb péct i když nevlastním přístroj PEKÁRNA ? Je možné ingredience smíchat a péct v normální troubě? Děkuji za odpověď.

  • Lenka Zukalová | 6. 11. 2007 16:19

    Moc dobrý , ještě přidávám různá semínka

  • Máří | 24. 10. 2007 11:00

    Mikinko, grahamová mouka se nemele z Grahamu :-))). Grahamová mouka je taky z pšenice, je to celozrnná mouka s vyšším podílem otrub. Myslím, že ji klidně můžete použít, ale pečte raději na program Celozrnný.

  • Mikinka Mikinka | 23. 10. 2007 23:23

    ... a čo keby som dala len múku grahamovú? Prosím poraďte, snažím sa totiž nepoužívať pšeničnú múku, lebo je veľmi nezdravá... ďakujem

  • marie zelinova | 17. 10. 2007 14:58

    O pekárně teprve uvažuji, řeším stále zapeklitý problém. Velikosti pekáren se udávají ve hmotnosti hotového chleba. Jak je velký tento?(V gramech, prosím) - Děkuji :-) Irena

  • Eva | 11. 10. 2007 14:40

    Lenka 5 - grahamovou mouku mají normálně v Delvitě.

  • Eva | 11. 10. 2007 14:38

    Žitnou, špaldovou, pšeničnou celozrnou (tmavou) prodávají snad všechny velké hypermarkety buď v regálech s normální moukou (Billa, Delvita) nebo v koutcích zdravé výživy. Taktéž v každém větším městě existuje prodejna zdravé výživy nebo Biopotravin, i tam se dá koupit. Anebo přes zásilkovou službu z bioobchodů na netu (je jich poměrně dost).

  • Jitka | 10. 9. 2007 13:40

    Báječný a nadýchaný chleba. Je velmi jednoduchý a vždy se povede. Je jeden z mých nejoblíbenějších. Mouku koupíte třeba v Kauflandu pšeničnou i žitnou chlebovou.

  • Petra Kvasničková Jindřichová | 27. 5. 2007 11:13

    Moc mi chutná, je opravdu jemný, nadýchaný!

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2007 17:48

    To nevadí, Jano, klidně ji použijte. U nás mají žitnou jen Křemežskou celozrnnou a dávám ji běžně :-)

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:15

    Prosím ,u nás mejí všude žitnou mouku,ale není nadepsaná jako chlebová.Musím shánět přímo chlebovou nebo je to jedno?Ď

  • Lenka S | 5. 9. 2006 20:46

    Děkuji za rady, budu shánět dál. Naštěstí je tu spousta skvělých receptů na chleba i bez grahamové mouky. Ten kmínový je taky mňam!

  • Danuše | 4. 9. 2006 19:35

    U nás mají pro změnu grahamovou mouku v Kauflandu. Zpočátku to opravdu chce oběhnout všechno možné. Ale neházejte flintu do obilí - když teď nemáte grahamovou mouku, můžete v podstatě z týchž ingrediencí vyzkoušek recept na kmínový chlebík. Ten je fakt vydařený:-) a neznám nikoho, komu by se nevydařil.

  • jaja 13 | 4. 9. 2006 17:55

    V Brně se dá koupit grahamová mouka v Delvitě a také ve zdravé výživě, jak je to v jiných městech nevím, ale jediné, co asi pomůže je hledat. Když jsem si koupila pekárnu na chleba, obcházela jsem různé obchody a hledala, jaké druhy mouky, semínek a jiných ingrediencí se tam dají koupit. Takže dneska už vím kam mám pro co jít, ale nebylo to vůbec jednoduché.

  • Lenka S | 4. 9. 2006 17:36

    Paní Bednářová, zpomalte! Všechny vaše chleby jsou skvělé, ale nestačím je péct tak rychle, jak je sem přidáváte :). Tento asi nevyzkouším, protože nemůžu nikde sehnat grahamovou mouku. Kde ji, prosím vás, kupujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

803
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
132
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
68
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový chléb II.
Grahamový chléb II.
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
Granola
Granola
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact