• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Grahamový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka Hladká, světlá
    • 250
      g grahamová mouka
    • 1
      lžička droždí Sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky střední. Lze přidat i lžičku kmínu. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - výborný celozrnný chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 26. 6. 2013 10:22

    Chleba jsem pekla už 2x, poprvé jsem dala místo části vody podmáslí, podruhé jen vodu a ani jeden chleba se nedrolil. Je výborný ;-)

  • Markéta Valentíková | 27. 12. 2008 13:23

    Výborné! Na radu paní Martiny jsem dala 200ml podmáslí a 100ml vody a chleba je senzační. I přesto, že je grahamový, je jemný a nedrobí se. Manžel pomlaskával :o) Díky za tip, dávám do oblíbených.

  • Martina Marťásek | 5. 3. 2008 18:55

    Markéto , zkuste vodu nahradit podmáslím , chleby jsou pak vláčnější . Pečivo z grahamové mouky je poněkud drobivější , tak snad to pomůže :-))

  • Di | 31. 1. 2008 07:35

    Blanko, já už jsem několikrát pekla Tmavý chléb s ořechy, a to bez pekárny v chlebíčkové formě, vyložené papírem na pečení. Prostě udělejte kvásek, přidejde další suroviny, těsto prohnětejte a vložte do formy. Nechte na teple nakynout a upečte. Ten můj chleba (recept jsem sem vložila již dříve) je použitými ingrediencemi tomuto velmi podobný, jen používám čerstvé kvasnice (se sušenýma to neumím).

  • Blanka Nová | 30. 1. 2008 22:20

    Prosím pokud nemám pekárnu jak mám udělat chleba Babička dělala chléb bez pekárny,umíte to někdo Děkuji.

  • Markéta Valentíková | 12. 1. 2008 15:46

    Chutově je tento chleba vynikající, ale drobí se mi, po nakrájení rozpadá.. Nevíte čím to může být paní Bednářová? Ingredience jsem dala v množství uvedeném v receptu.

  • Danuše Bednářová | 14. 9. 2006 08:42

    Mám pekárničku Vega (=ETA) s jedním hnětačem, 2 velikosti chleba, 12 programů. Kromě chlebů (ať už klasických, toastových, celozrnných, bagetových apod.) a sladkých mazanců umí upéct moučníky z prášku do pečiva, připravit marmeládu nebo samostatně udělat kynuté těsto (houstičky, loupáčky, pizzy atd. lze poté klasicky upéct v troubě). Já na domácí pekárnu dopustit nedám:-)

  • Jana Hamadová | 13. 9. 2006 23:19

    Měla bych jen dotaz na paní Danuši.Jakou má pekárnu a na co vše jde používat.Děkuji JanaH.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Jablečný ocet Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

106
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
51
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
41
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový jemný chléb
Grahamový jemný chléb
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
  • Recepty.cz
  • Grahamový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact