• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grahamový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka Hladká, světlá
    • 250
      g grahamová mouka
    • 1
      lžička droždí Sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky střední. Lze přidat i lžičku kmínu. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - výborný celozrnný chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 26. 6. 2013 10:22

    Chleba jsem pekla už 2x, poprvé jsem dala místo části vody podmáslí, podruhé jen vodu a ani jeden chleba se nedrolil. Je výborný ;-)

  • Markéta Valentíková | 27. 12. 2008 13:23

    Výborné! Na radu paní Martiny jsem dala 200ml podmáslí a 100ml vody a chleba je senzační. I přesto, že je grahamový, je jemný a nedrobí se. Manžel pomlaskával :o) Díky za tip, dávám do oblíbených.

  • Martina Marťásek | 5. 3. 2008 18:55

    Markéto , zkuste vodu nahradit podmáslím , chleby jsou pak vláčnější . Pečivo z grahamové mouky je poněkud drobivější , tak snad to pomůže :-))

  • Di | 31. 1. 2008 07:35

    Blanko, já už jsem několikrát pekla Tmavý chléb s ořechy, a to bez pekárny v chlebíčkové formě, vyložené papírem na pečení. Prostě udělejte kvásek, přidejde další suroviny, těsto prohnětejte a vložte do formy. Nechte na teple nakynout a upečte. Ten můj chleba (recept jsem sem vložila již dříve) je použitými ingrediencemi tomuto velmi podobný, jen používám čerstvé kvasnice (se sušenýma to neumím).

  • Blanka Nová | 30. 1. 2008 22:20

    Prosím pokud nemám pekárnu jak mám udělat chleba Babička dělala chléb bez pekárny,umíte to někdo Děkuji.

  • Markéta Valentíková | 12. 1. 2008 15:46

    Chutově je tento chleba vynikající, ale drobí se mi, po nakrájení rozpadá.. Nevíte čím to může být paní Bednářová? Ingredience jsem dala v množství uvedeném v receptu.

  • Danuše Bednářová | 14. 9. 2006 08:42

    Mám pekárničku Vega (=ETA) s jedním hnětačem, 2 velikosti chleba, 12 programů. Kromě chlebů (ať už klasických, toastových, celozrnných, bagetových apod.) a sladkých mazanců umí upéct moučníky z prášku do pečiva, připravit marmeládu nebo samostatně udělat kynuté těsto (houstičky, loupáčky, pizzy atd. lze poté klasicky upéct v troubě). Já na domácí pekárnu dopustit nedám:-)

  • Jana Hamadová | 13. 9. 2006 23:19

    Měla bych jen dotaz na paní Danuši.Jakou má pekárnu a na co vše jde používat.Děkuji JanaH.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Jablečný ocet Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Skotská vejce

Skotská vejce

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

46
Salát do ruky
Salát do ruky
39
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
33
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový jemný chléb
Grahamový jemný chléb
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
  • Recepty.cz
  • Grahamový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact