• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grahamové rohlíky
Napište svůj komentář k receptu

Grahamové rohlíky

autor: mikky.h
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamové rohlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 135
      ml mléko 125-135 vždy si ho trochu ohřeji v mikrovlnce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 9
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 10
      g droždí
    • bílek

Postup přípravy receptu

1
Veškeré ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny a zapneme program TĚSTO. Upozorňuji, že první dvě minuty si těsto hlídám a podle toho, jak se zapracovává, přidám buď trochu mléka nebo lžíci hladké mouky.
2
Po skončení programu těsto vytáhneme z pekárny a trochu je promneme. Rozdělíme si je na 5 větších dílů a každý z dílů pak na 2. Dohromady bude 10 menších grahámků. Dílek rozválíme na placku ve tvaru oválku a srolujeme. Dáme na pečící papír, kde necháme ještě 10 minut kynout, poté potřeme bílkem a dáme péct na 175 °C, zhruba 15-20 minut.
3
Tyto rohlíky jsou výborné i druhý den, pokud je zabalíte do utěrky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem

Rychlé rohlíky plněné vanilkovým…

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dannyshka | 27. 11. 2013 08:35

    Pekla jsem a mají výbornou chut! :-) Byly trochu hutnější, ale vůbec to nevadilo. Těsto jsem dělala ručně pekárnu bohužel nemam a taky to šlo akorát se těsto při tvarování rohlíčku dost lepilo..

  • Štěpánka | 20. 11. 2013 20:19

    Dnes jsem vyzkoušela, obměnila jsem a udělala rohlíky pouze z grahamové mouky ve dvojité dávce a zhruba 50 ml mléka jsem nahradila vodou, výýýýýborné ;-)

  • milena kubikova | 18. 2. 2008 19:20

    Nie nie pani Michaela....to bol len taky prvy dojem...kym boli este teple....ako chladli, tak sa v nich vsetky chute rozvinuli...je to vsetko akurat....vdaka za recept.

  • Michaela Houšková | 18. 2. 2008 17:55

    Dobrý den Milenko,děkuji za komentář...))) Těší mně,že jste nadšená,jsou málo slané proto,aby se daly použít ráno s máslem a marmeládkou,ale pokud chcete,přisolte si..)))Míša

  • milena kubikova | 17. 2. 2008 18:38

    no a dnes sme vyskusali aj nas novy domaci hotdogovac....rozky aj ked boli uzsie ako tie kupenske, tak sa na nahrievacich tyciach neroztrhli, na druhy den boli ako rozky zvyknu byvat na druhy den, ale nadsenie v rodine je obrovske. sice nemam s cim porovnat, pretoze tento recept je prvy a az postupne budem skusat dalsie .....aj tak si zasluzi jednotku velikansku....rozky boli aj dnes rano fakt vyborne

  • milena kubikova | 16. 2. 2008 18:14

    toto su moje prve rozky....vydarili sa bajecne....asi dva sa mi ako keby trosku otvorili,.....ale myslim, ze to bolo tym, ze som zacala piect na prilis velkej teplote...mala som iba jeden druh grahamovej muky, tak som tu dvojlyzicovu nahradila hladkou. robila som vacsie, nie 10 ale 5 ks.....chcem ich pouzit na vyrobu domaceho hot dogu. kym su cerstve tak su chrumkave....neviem ake budu zajtra. zdaju sa mi malo slane, ale na povrch som dala hrubu krystalovu sol, tak sa tou trosku spravila chut. no som nadsena.....moje prve rozky!!!!!

  • Michaela Houšková | 10. 2. 2008 12:28

    Rozdrobím si droždí do teplého mléka (stačí troška ),přilévám nakonec.

  • katka | 24. 1. 2008 13:16

    Prosím o radu. Co se týče domácí pekárny, nemám zkušenost s čerstvým droždím. Má se tam nakonec jen rozdrobit a nebo se má nechat vzejít v troše vlažné vody?

  • Michaela Houšková | 12. 11. 2007 07:27

    Radko,děkuji za Váš komentář,jsem ráda,že jste spokojená.Míša

  • Radka Slosarova | 30. 10. 2007 13:48

    Konecne jsem se dostala k tomu abych dala vedet jak se mi vydarily vase grahamky. Uz jsem pekla 2x, podruhe jsem delala dvojitou davku (z jedne davky udelam pouze 4 rohliky). Vzhledem k tomu ze mam rada grahamove pecivo pouzila jsem 1/3 bile mouky a zbytek grahamove/celozrne mouky a pridala sezamova seminka. Dik za recept a pridavam k svym oblibenym.

  • Lida Barotova | 3. 10. 2007 12:55

    Jani, grahamova mouka je celozrnna mouka, ale hrube mleta - tzv. srotka. Alespon tak mi to vysvetlili v mlyne v Jarcove.

  • Michaela Houšková | 25. 9. 2007 08:16

    Jani,je pravdou,že celozrnnou mouku graham mají v kaufu a stojí něco kolem 9.-

  • Anonym | 24. 9. 2007 22:19

    Grahamovou mouku mají v Kauflandu nebo ve zdravé výživě.

  • Jana Žurovcová | 24. 9. 2007 12:04

    Mám problém sehnat mouku celozrnou grahamovou. Ve zdravé výživě mi prodala celorznou pšeničnou, že prý toto je grahamová. Ale vy v receptu uvádíte obě, tak nevím. Poraďte kde se shání.

  • Jana | 24. 9. 2007 12:02

    Mám problém sehnat mouku celozrnou grahamovou. Ve zdravé výživě mi prodala celorznou pšeničnou, že prý toto je grahamová. Ale vy v receptu uvádíte obě, tak nevím. Poraďte kde se shání.

  • Michaela Houšková | 14. 9. 2007 21:08

    Dobrý večer Radko,odměřuji již několik let lžícemi a není v tom problém,naopak je to velmi výborné..Tak jak Vám již Vlaďka odpověděla,kynout musí nechat nejen před přímým pečením,ale i při zadělávání.Hodně zdaru!!

  • Vlaďka | 14. 9. 2007 14:48

    Radko,určitě nechejte kynout, program "těsto" v pekárně obsahuje hodinové kynutí při mírném zahřívání, tzn. že kyne ještě lépe než normálně. V odměřování na lžíce bych neviděla problém, pokud veškerou mouku odměříte stejnou lžící.Hodně zdaru!!!

  • Radka Slosarova | 14. 9. 2007 14:06

    Rada bych vyzkousela tyto rohliky ale nemam domaci pekarnu takze testo budu zpracovavat rucne. zajima me jestli se testo nechava kynout i po zpracovani nebo pouze na plechu pred pecenim.take odmerovani lzicemi se mi zda trochu nepresne - tudiz pocitam 1lzice=15g.dik. Radka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Bramborové housky

Bramborové housky

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

234
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
55
Nepečený Míša do skleničky
Nepečený Míša do…
38
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
18
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Golden milk neboli Turmeric latte
Golden milk neboli Turmeric latte
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gougeres
Gougeres
Grahamový chléb II.
Grahamový chléb II.
Grahamový jemný chléb
Grahamový jemný chléb
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
  • Recepty.cz
  • Grahamové rohlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact