• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

autor: Lucie Bílková
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      balení gnocchi
    • 5
      stroužek česnek samozřejmě dle chuti, lze vynechat
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání Možno použít i smetanu na vaření, ale šlehací má lepší chuť.
    • 2
      hrst baby špenát Možno použít i mražený porcovaný (v kostkách) sekaný/listový špenát, v tom případě použít tak 8 kost
    • sůl
    • bazalka
    • 2
      lžíce máslo Možno i olej, ale na másle má jídlo mnohem krásnější chuť a je více voňavé.
    • 1
      lžička kari Dle chuti, lze vynechat.

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy "omáčky" uvaříme.
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1-2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily.
3
Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru a kdo chce, ať si zamíchá. :)
4
Ačkoli jídlo vypadá složitěji, je to tak jednoduché, že ani tento text moc potřebovat nebudete. :o) Postup Vás napadne automaticky během přípravy.
5
Pokud se Vám stane to, co poprvé mně, že omáčku zahustíte až příliš, je možné ji naředit mlékem a dokonce i trochou teplé vody. S tou se to ale nesmí moc přehnat, aby omáčka neztratila úžasně smetanovou jemnou chuť.
6
//**TIP:** Během přípravy omáčky si můžeme v jiném kastrůlku nebo malé pánvičce osmahnout kousky z jednoho kuřecího prsa, lehce osolené, opepřené, možné i s troškou gril. koření, ale s tím to vážně nepřehánět, mělo by to potom vliv na chuť celé "vymakané" omáčky. Přidáme poté do hotové omáčky, zamícháme a je to skutečná lahůdka.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Bílková | 15. 10. 2014 12:18

    Ano, tak je to taky velice dobré. Syn mi ale cibulku moc nejí, proto ji do receptu obvykle nepřidávám.

  • Andys70
    Andys70 | 9. 10. 2014 19:35

    Dělám to na cibulce a česnek přidám až se smetanou. Je to výraznější. Česnek je u nás doma velmi populární.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Těstoviny & rizota Gnocchi Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ostatní Z těstovin Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Z mouky/obilovin Pro děti Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Bazalka Česnek Gnocchi Kari Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

651
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
53
Medánek
Medánek
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
40
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
33
Fazolové lusky s rajčaty
Fazolové lusky s rajčaty

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact