• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

autor: Lucie Bílková
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      balení gnocchi
    • 5
      stroužek česnek samozřejmě dle chuti, lze vynechat
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání Možno použít i smetanu na vaření, ale šlehací má lepší chuť.
    • 2
      hrst baby špenát Možno použít i mražený porcovaný (v kostkách) sekaný/listový špenát, v tom případě použít tak 8 kost
    • sůl
    • bazalka
    • 2
      lžíce máslo Možno i olej, ale na másle má jídlo mnohem krásnější chuť a je více voňavé.
    • 1
      lžička kari Dle chuti, lze vynechat.

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy "omáčky" uvaříme.
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1-2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily.
3
Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru a kdo chce, ať si zamíchá. :)
4
Ačkoli jídlo vypadá složitěji, je to tak jednoduché, že ani tento text moc potřebovat nebudete. :o) Postup Vás napadne automaticky během přípravy.
5
Pokud se Vám stane to, co poprvé mně, že omáčku zahustíte až příliš, je možné ji naředit mlékem a dokonce i trochou teplé vody. S tou se to ale nesmí moc přehnat, aby omáčka neztratila úžasně smetanovou jemnou chuť.
6
//**TIP:** Během přípravy omáčky si můžeme v jiném kastrůlku nebo malé pánvičce osmahnout kousky z jednoho kuřecího prsa, lehce osolené, opepřené, možné i s troškou gril. koření, ale s tím to vážně nepřehánět, mělo by to potom vliv na chuť celé "vymakané" omáčky. Přidáme poté do hotové omáčky, zamícháme a je to skutečná lahůdka.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Bílková | 15. 10. 2014 12:18

    Ano, tak je to taky velice dobré. Syn mi ale cibulku moc nejí, proto ji do receptu obvykle nepřidávám.

  • Andys70
    Andys70 | 9. 10. 2014 19:35

    Dělám to na cibulce a česnek přidám až se smetanou. Je to výraznější. Česnek je u nás doma velmi populární.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Těstoviny & rizota Gnocchi Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ostatní Z těstovin Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Z mouky/obilovin Pro děti Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Bazalka Česnek Gnocchi Kari Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Švestková nutela
Švestková nutela
16
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou
  • Recepty.cz
  • Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact