• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi se zelím a mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi se zelím a mletým masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi se zelím a mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Mletá směs
    • 350
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • olej
  • Dušené zelí
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí 400 -
    • sůl dle chuti
    • cukr dle chuti
    • olej
  • Gnocchi
    • 300
      g vařené brambory
    • 130
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí. Maso pak ochutíme kořením, nasekaným česnekem, osolíme a smažíme dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo pepře a kmínu použít koření na mletá masa nebo do směsi přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu.
2
Dušené zelí: na dozlatova osmaženou cibuli nasypeme okapané zelí (neproplachovat!), které jemně osolíme, mírně osladíme a pod poklicí krátce podusíme (cca 5-10 minut). Podlévat není většinou nutné, oslazením zelí pustí vlastní šťávu.
3
Gnocchi: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory nastrouháme nebo dobře rozšťoucháme v míse, je-li třeba, dosolíme, přidáme vejce a mouku dle potřeby. Pokud máme brambory málo moučnaté, doporučuji přidat trošku solamylu (bramborový škrob), aby se noky nerozvářely. Nejlepší jsou brambory pozdní. Ze směsi si vyválíme na pomoučněném stole (místo mouky lze použít solamyl) válečky silné cca 1,5 cm, které nakrájíme na stejně velké dílky, které ihned házíme do vroucí vody. Vařečkou je opatrně odlepíme od dna a po vyplavání je necháme krátce povařit. Doba vaření záleží na velikosti noků, někdy stačí je půl minuty, jindy třeba dvě. Nejlépe bude, když jeden vyndáme, rozkrojíme a ochutnáme.
4
Hotové scezené gnocchi nebo noky scedíme a ve větším hrnci promícháme s hotovou mletou směsí, dušeným zelím a můžeme podávat.
5
Zelí můžeme podávat i čerstvé kysané, ale to dáme na talíř vedle gnocchi smíchaných s mletou směsí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Karbanátky Zelenina
Mleté Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Hrubá mouka Kysané zelí Mleté maso Olej Pepř mletý Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Sacher dort

Sacher dort

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

134
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Gnocchi se sýrovou omáčkou
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Gnocchi se zelím a mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact