• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory sypké
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 70
      g ementál
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2
Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu.
3
Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 3. 3. 2016 15:06

    Dobu vareni dat na minimum, po vyplavani vyndat! Nebo taky pridat mouku, zalwzi to taky na bramborach. Hystrie nepomuze.

  • Ondra | 25. 2. 2015 17:04

    S promnutí ,ale je to naprostá píčovina !!!

  • lilyrose | 25. 10. 2014 14:50

    Těsto chutné, ale naprosto nepoužitelné, okamžitě se rozvařilo

  • marcela | 24. 1. 2014 23:38

    Netlačím jen zlehka je nastrouhám na struhadle.

  • Věra | 17. 1. 2014 19:47

    co takhle je nastrouhat?????????????

  • Lenka | 10. 1. 2014 11:28

    Jak to mám prosím udělat, když nemám nic na prolisování těch brambor? Děkuju :)

  • Karolína | 7. 12. 2012 18:24

    Nejlepší jsou gnocchi v nivové omáčce..to je mňamka :-) :-)

  • JEDNODUŠE | 2. 12. 2012 14:11

    Jsou dobré , ale příště dám více mouky, protože se mi okamžitě rozvařili. Jinak děkuji za tip a dávám 2

  • Bella44 | 5. 11. 2012 19:36

    První várka se mi rozvařila. Druhá už byla lepší, protože jsem přidala mouku. Takže dávám 2. Vlaďka

  • brzdka | 15. 5. 2011 19:43

    mňam, znám od babi jak dělá takto šišky s mákem.

  • katka | 27. 2. 2011 19:10

    je to strašně hnusný málem jsem se poblinkala :-D :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • Simča S.
    Simča S. | 18. 10. 2010 12:44

    Tak tohle přesně hledám - to musím vyzkoušet!!!! A koukám, že to je na webu už pěkně dlouho - no, někdy je člověk slepý....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 11:38

    Dělám i bez ementálu a muškátu-to se u všech jídel nehodí.Máme je rádi,jsou to takové jednohubky :-))na vidličku.

  • Apina Hrbek | 10. 2. 2009 20:09

    Ludku, ve Vidni delaji z dyni mnoho jidel a ackoliv nemam zadny "autenticky" ja delam dynovou omacku tak, ze nakrajenou dyni dam na zpenenenou cibulku, osmahnu, dam sul a pepr a trochu podliju a dusim. Kdyz je dyne mekka rozmixuji. Dochutim soli a peprem, pridam zakysanou smetanu a trochu cerstveho utreneho cesneku. Nekdy pridavam do omacky taky v troube oprazene a na drobno rozsekane orechy.

  • Apina Hrbek | 10. 2. 2009 20:02

    Blazenko, z teplych brambor je testo lehci.

  • Blažena Halušková | 10. 2. 2009 16:46

    A co se, prosím, stane, když je budu dělat z vychladlých brambor?

  • possum * | 21. 3. 2007 15:27

    Tak uz mas omacku v novych receptech. Ja osobne bych asi udelala polivku, ktera je dost husta sama o sobe a trosku dohustila (v trosce vody rozmichat trochu maizeny). Je-li zajem o polivku muzu taky napsat.

  • Ludek Smetana | 21. 3. 2007 11:52

    gnocchi jsou mňam mňam, ale měl jsem jednou ve Vídni naprosto dokonalý s dýňovou omáčkou, neznáte někdo nějaký recept? díky za info

  • Blanka | 31. 10. 2006 19:39

    Mňam, mňam. Se špenátovou omáčkou s kuřecím masem vynikající.

  • Renata | 2. 5. 2006 14:23

    Jirko, mouka je v repeptu....

  • Drahuše | 22. 2. 2006 13:54

    Skvele, s listovym spenatem a kurecim masem. Jednicka podtrzena!

  • Barbora Skalová | 26. 4. 2005 13:53

    lahůdka jahůdka

  • Lenka | 23. 4. 2005 23:48

    Jinak bez sýra a muškátu jsou to klasické staročeské/staromoravské klouzáky/špalíčky. Dělala jsem moje babička z ČM Vysočiny, obvykle jako přílohu k pečenému masu nebo kachně, a zelí.

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:17

    Díky diskuzním příspěvkům jsme gnocchi objevili,je to velmi chutná příloha.

  • marcela hanušová | 16. 3. 2005 09:00

    Jsem rády, že jsem je našla. miluji je s omáčkou ze špenátu, smetany, česneku a kuř. masa.

  • Kuchařka on-line | 7. 12. 2004 08:11

    Opraveno.

  • Jirka Plaček | 6. 12. 2004 20:21

    Zas ten drobný problém: na co tam máte tu mouku, když ji do toho nepoužijete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Gnocchi
Přílohy Brambory Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Ementál Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
16
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
  • Recepty.cz
  • Gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact