• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gibanica
Napište svůj komentář k receptu

Gibanica

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gibanica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balíček listové těsto
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh Nebo bryndza
    • 4
      ks vejce
    • zakysaná smetana 1/2
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžička sůl
  • Na potření
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • sezam Na posyp

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme těsto ze 2 balíčků. I vrchní plát musí být potřený. Srolujeme roládu a dáme do mrazničky. Takto připravíme i druhou roládu a také dáme do mrazničky, aby nám ztuhly a daly se dobře krájet. Vymícháme směs na potírání, vyjmeme první roládu a nakrájíme ji na 1 cm silné kousky.
2
Poklademe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme připravenou směsí, posypeme sezamem a pečeme 15-20 minut při 190 °C. To samé uděláme i s druhou roládou. Musíme dát pozor, aby nám rolády nezteplaly, jinak by se špatně krájely.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 6. 2015 20:38

    Hm. Zajímalo by mne, jestli autor receptu někdy aspoň slyšel, co je to gibanica, když ji očividně ani neviděl... Gibanica není žádná roláda a nemá ani jen jednu náplň... No, co už. Holt musím hledat recept na tuhle skvělou slovinskou pochoutku někde jinde.

  • Jája | 8. 4. 2008 17:42

    Děkuji, budu se muset kouknout, jestli u nás prodávají těsto na štrůdl, já si ho totiž dělám doma nebo používám listové :-)

  • Jarmila | 5. 4. 2008 22:40

    Nie,má to byť štrúdlové cesto,lebo je tenké,ale môže sa to robiť aj z lístkového cesta,len sa musí rozvaľkať celkom na tenúčko.

  • Jarmila | 5. 4. 2008 14:06

    Má to byť štrúdlové cesto,to čo sa ručne vyťahuje.Ale môže byť aj lístkové cesto,len ho treba veľmi natenko rozvalkať.

  • Jája | 4. 4. 2008 11:23

    4 balíčky listového těsta... je myšleno, listové těsto v celku nebo jak se prodává zmrazené plátkované?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Bosna a Hercegovina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Olej Sezam Sůl Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

121
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
85
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
77
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
56
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
44
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Denisa Grossová se toho nebojí: Poprvé vyzkoušela vodní skútr!

Denisa Grossová se toho nebojí: Poprvé vyzkoušela vodní skútr!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Gibanica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact