• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gibanica
Napište svůj komentář k receptu

Gibanica

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gibanica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balíček listové těsto
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh Nebo bryndza
    • 4
      ks vejce
    • zakysaná smetana 1/2
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžička sůl
  • Na potření
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • sezam Na posyp

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme těsto ze 2 balíčků. I vrchní plát musí být potřený. Srolujeme roládu a dáme do mrazničky. Takto připravíme i druhou roládu a také dáme do mrazničky, aby nám ztuhly a daly se dobře krájet. Vymícháme směs na potírání, vyjmeme první roládu a nakrájíme ji na 1 cm silné kousky.
2
Poklademe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme připravenou směsí, posypeme sezamem a pečeme 15-20 minut při 190 °C. To samé uděláme i s druhou roládou. Musíme dát pozor, aby nám rolády nezteplaly, jinak by se špatně krájely.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 6. 2015 20:38

    Hm. Zajímalo by mne, jestli autor receptu někdy aspoň slyšel, co je to gibanica, když ji očividně ani neviděl... Gibanica není žádná roláda a nemá ani jen jednu náplň... No, co už. Holt musím hledat recept na tuhle skvělou slovinskou pochoutku někde jinde.

  • Jája | 8. 4. 2008 17:42

    Děkuji, budu se muset kouknout, jestli u nás prodávají těsto na štrůdl, já si ho totiž dělám doma nebo používám listové :-)

  • Jarmila | 5. 4. 2008 22:40

    Nie,má to byť štrúdlové cesto,lebo je tenké,ale môže sa to robiť aj z lístkového cesta,len sa musí rozvaľkať celkom na tenúčko.

  • Jarmila | 5. 4. 2008 14:06

    Má to byť štrúdlové cesto,to čo sa ručne vyťahuje.Ale môže byť aj lístkové cesto,len ho treba veľmi natenko rozvalkať.

  • Jája | 4. 4. 2008 11:23

    4 balíčky listového těsta... je myšleno, listové těsto v celku nebo jak se prodává zmrazené plátkované?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Bosna a Hercegovina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Olej Sezam Sůl Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Gibanica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact