• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho - zeleninová polévka zastudena

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek dle chuti 3 -
    • 800
      g rajčata oloupaná - masitá, cca
    • 1
      ks okurka salátová - oloupaná
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl - nejlépe mořská
    • pepř mletý dle chuti, není nutný
    • olivový olej - velký panák
    • červený vinný ocet dle chuti
    • cukr - není nutný
    • citronová šťáva dle chuti - není nutná
    • bílá veka - několik plátků, dle hustoty polévky - není nutná
  • Na dozdobení, dohotovení:
    • krutony z bagety nebo chleba
    • olivy
    • posekané bylinky - čerstvé
    • zelená paprika bez semínek
    • prosciutto
    • cibule
    • led - není nutný, pokud je polévka řádně vychlazená
    • rajčata bez dužiny, drobně pokrájená
    • olivový olej
    • česnek - rozetřený

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky bílé veky (to já nedělám), které mixujeme společně se zeleninou. Vše dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, vinným octem (lze i jablečným), případně citronovou šťávou a cukrem. Hotovou polévku dáme řádně vychladit.
2
Před podáváním, pokud si bude každý dochucovat sám, si připravíme do malých mističek vše, čím chceme polévku dohotovit: na plátky pokrájené olivy a cibuli, pevná pokrájená rajčata bez dužiny, drobně pokrájenou zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, natrhané prosciutto, opražené krutony bagety či chleba, olivový olej na zakápnutí hotové polévky...
3
Pokud budeme servírovat již dohotovenou, záleží čistě na nás, jak polévku dozdobíme.
4
Je spousta receptů na gazpacho. Někdy se do polévky přidává řapíkatý celer, jindy se polévka dozdobí vařeným vejcem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Polévka Gazpacho

Polévka Gazpacho

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:24

    Zní to skvěle a určitě to bude výborné, už se těším, až recept vyzkouším! :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Polévky Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Cibule Citronová šťáva Cukr Krutony Led Okurka salátová Olivový olej Olivy Pepř mletý Posekané bylinky Prosciutto Rajčata Rajčata oloupaná Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Švestková nutela
Švestková nutela
15
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact