• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho andaluz

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato výborná studená polévka plná zeleniny pochází ze španělské Andalusie. Krásně červenou barvu získá díky rajčatům, nechybí v ní však ani zelená paprika, okurka, cibule a česnek. Nejlépe si ji vychutnáte v teplých letních dnech, kdy vás nejen zasytí, ale i osvěží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • okurka
    • 0,50
      šálek chleba na kostičky nakrájený osmažený
    • zelená paprika
    • 75
      g chlebové střídky

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a chlebovou střídku necháme nabobtnat v troše studené vody.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

2
Pak do misky přidáme ocet s cibulí a vymačkanou chlebovou střídkou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přiléváme olej. Vše přecedíme přes cedník. Polévka se podává chlazená. Do každého talíře se přidáváme podle chuti směs na kostičky nakrájené cibule, okurky a papriky a osmažený chléb.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Niki | 22. 9. 2012 23:12

    Tento recept jsme vařili na španělštine.Vařili jsme s paní učitelkou, která žila 25 let ve španělsku.Je to moc dobré.vařili jsme to trošinku jinak. :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 4. 2011 12:07

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 4. 2011 07:55

    Prosím editorku o přeřazení, v editaci receptu nikde jsem zařazení nenašla. Jo a španělský ptáček do španělské kuchyně opravdu nepatří. :-D :-D

  • pippiva
    pippiva | 14. 4. 2011 15:01

    Tento recept patri do spanelske kuchyne, ne do italske. Prosim o prerazeni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Syrové Mixování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Chlebové střídky Cibule Okurka Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vinný ocet Zelená paprika

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
19
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
17
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Gemerské koule
Gemerské koule
Generál
Generál
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact