• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho andaluz

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato výborná studená polévka plná zeleniny pochází ze španělské Andalusie. Krásně červenou barvu získá díky rajčatům, nechybí v ní však ani zelená paprika, okurka, cibule a česnek. Nejlépe si ji vychutnáte v teplých letních dnech, kdy vás nejen zasytí, ale i osvěží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • okurka
    • 0,50
      šálek chleba na kostičky nakrájený osmažený
    • zelená paprika
    • 75
      g chlebové střídky

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a chlebovou střídku necháme nabobtnat v troše studené vody.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

2
Pak do misky přidáme ocet s cibulí a vymačkanou chlebovou střídkou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přiléváme olej. Vše přecedíme přes cedník. Polévka se podává chlazená. Do každého talíře se přidáváme podle chuti směs na kostičky nakrájené cibule, okurky a papriky a osmažený chléb.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Niki | 22. 9. 2012 23:12

    Tento recept jsme vařili na španělštine.Vařili jsme s paní učitelkou, která žila 25 let ve španělsku.Je to moc dobré.vařili jsme to trošinku jinak. :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 4. 2011 12:07

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 4. 2011 07:55

    Prosím editorku o přeřazení, v editaci receptu nikde jsem zařazení nenašla. Jo a španělský ptáček do španělské kuchyně opravdu nepatří. :-D :-D

  • pippiva
    pippiva | 14. 4. 2011 15:01

    Tento recept patri do spanelske kuchyne, ne do italske. Prosim o prerazeni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Syrové Mixování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Chlebové střídky Cibule Okurka Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vinný ocet Zelená paprika

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

40
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Gemerské koule
Gemerské koule
Generál
Generál
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact