• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho andaluz

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato výborná studená polévka plná zeleniny pochází ze španělské Andalusie. Krásně červenou barvu získá díky rajčatům, nechybí v ní však ani zelená paprika, okurka, cibule a česnek. Nejlépe si ji vychutnáte v teplých letních dnech, kdy vás nejen zasytí, ale i osvěží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • okurka
    • 0,50
      šálek chleba na kostičky nakrájený osmažený
    • zelená paprika
    • 75
      g chlebové střídky

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a chlebovou střídku necháme nabobtnat v troše studené vody.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

2
Pak do misky přidáme ocet s cibulí a vymačkanou chlebovou střídkou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přiléváme olej. Vše přecedíme přes cedník. Polévka se podává chlazená. Do každého talíře se přidáváme podle chuti směs na kostičky nakrájené cibule, okurky a papriky a osmažený chléb.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Niki | 22. 9. 2012 23:12

    Tento recept jsme vařili na španělštine.Vařili jsme s paní učitelkou, která žila 25 let ve španělsku.Je to moc dobré.vařili jsme to trošinku jinak. :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 4. 2011 12:07

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 4. 2011 07:55

    Prosím editorku o přeřazení, v editaci receptu nikde jsem zařazení nenašla. Jo a španělský ptáček do španělské kuchyně opravdu nepatří. :-D :-D

  • pippiva
    pippiva | 14. 4. 2011 15:01

    Tento recept patri do spanelske kuchyne, ne do italske. Prosim o prerazeni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Syrové Mixování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Chlebové střídky Cibule Okurka Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vinný ocet Zelená paprika

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Domácí gyros

Domácí gyros

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

31
Brusinková vodka
Brusinková vodka
19
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
19
Cuketová bábovka
Cuketová bábovka
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Gemerské koule
Gemerské koule
Generál
Generál
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact