• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho andaluz

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato výborná studená polévka plná zeleniny pochází ze španělské Andalusie. Krásně červenou barvu získá díky rajčatům, nechybí v ní však ani zelená paprika, okurka, cibule a česnek. Nejlépe si ji vychutnáte v teplých letních dnech, kdy vás nejen zasytí, ale i osvěží.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • okurka
    • 0,50
      šálek chleba na kostičky nakrájený osmažený
    • zelená paprika
    • 75
      g chlebové střídky

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a chlebovou střídku necháme nabobtnat v troše studené vody.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

2
Pak do misky přidáme ocet s cibulí a vymačkanou chlebovou střídkou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přiléváme olej. Vše přecedíme přes cedník. Polévka se podává chlazená. Do každého talíře se přidáváme podle chuti směs na kostičky nakrájené cibule, okurky a papriky a osmažený chléb.

RADA: Jak nakrájet cibuli? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Niki | 22. 9. 2012 23:12

    Tento recept jsme vařili na španělštine.Vařili jsme s paní učitelkou, která žila 25 let ve španělsku.Je to moc dobré.vařili jsme to trošinku jinak. :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 4. 2011 12:07

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 4. 2011 07:55

    Prosím editorku o přeřazení, v editaci receptu nikde jsem zařazení nenašla. Jo a španělský ptáček do španělské kuchyně opravdu nepatří. :-D :-D

  • pippiva
    pippiva | 14. 4. 2011 15:01

    Tento recept patri do spanelske kuchyne, ne do italske. Prosim o prerazeni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Syrové Mixování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Chlebové střídky Cibule Okurka Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vinný ocet Zelená paprika

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Tetino maso

Tetino maso

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

121
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
52
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
22
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Gemerské koule
Gemerské koule
Generál
Generál
  • Recepty.cz
  • Gazpacho andaluz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact