• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Gallo pinto karibské, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g rýže bílá loupaná
    • 50
      g fazole různé barvy
    • 3
      ks vejce
    • 730
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230 ml vody ve větším hrnci se silnějším dnem. Výhodnější je nižší vrstva rýže. Rýži vypereme 3x v čisté vodě, scedíme přes sítko. Vroucí vodu osolíme. Nasypeme rýži do vody a vaříme na mírném ohni 20 minut. Po začátku varu protřeseme hrnec proti slepení rýže. Konec varu je vymizení bublání u dna. Vyklepeme vodu z pokličky.
2
Namočené fazole vypereme v čisté vodě, sebereme pěnu z hladiny. Nasypeme je do 500 ml nové studené vody, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny. Pocitově tvrdší fazole ohříváme do varu pomalu delší dobu středním varem. Lepší výsledek než delší vaření.
3
Na mírném ohřevu na vymaštěné pánvi usmažíme míchaná vejce. Prvních 8 - 10 minut ohřev pod pokličkou pro rychlejší ztuhnutí. Osolíme.
4
Uvařenou rýži necháme odstát 20 minut. Vyklepeme vodu z pokličky. Mírně slepenou rýži roztrháme vidličkou. Rýže téměř nelepí a je velmi měkká na skus. Rýži promícháme s fazolemi. Na talíř přídáme míchaná vejce. Dochutit lze tekutou omáčkou Salsa lisano nebo worcestrovou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Gallo pinto - strakatý kohout je směs rýže a fazolí. Jídlo je z Karibiku (Bermudy). Jde využít zbylá rýže a fazole z předchozích dní. Malé fazole vařit 15 minut, velké 20 - 25 minut. Pro vzhled jídla jsou zajímavé barevné fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí

Mexický salát Pico de gallo z…

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Fazole
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazole Máslo Rýže Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Rybí steak

Rybí steak

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
20
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
19
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
17
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 14. 8. 2025: Kdo by měl přestat řešit cizí problémy a koho čeká příjemný večer?

Denní horoskop na čtvrtek 14. 8. 2025: Kdo by měl přestat řešit cizí problémy a koho čeká příjemný večer?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact