• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Galetka s rebarborou a malinami
Napište svůj komentář k receptu

Galetka s rebarborou a malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodná galetka nezapře svůj původ ve sladké Francii. Křehké těsto plněné směsí rebarbory a malin potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i další smysly. Vypadá totiž náramně a už během pečení vám krásně provoní byt.

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 70
      g máslo studené
    • 120
      g hladká mouka špaldová nebo pšeničná
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce studená voda ledová
    • vejce na potření
  • Náplň
    • 250
      g rebarbora
    • 150
      g maliny
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

1
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 40 minut odpočinout do ledničky.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na kulatý plát silný přibližně 3–5 mm a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. Rebarboru očistěte, nakrájejte na kousky dlouhé 2–3 cm a smíchejte s malinami, cukrem a škrobem.
3
Ovocnou náplň položte na střed vyváleného těsta a nechte volný okraj široký asi 4 cm. Ten přeložte přes náplň a potřete rozšlehaným vejcem. Na závěr celou galetku posypte třtinovým cukrem. Pečte 35–40 minut.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kukuřičný škrob Maliny Máslo Rebarbora Studená voda Sůl Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Řezy Margot

Řezy Margot

Domácí nugát

Domácí nugát

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Galantina z kuřete
Galantina z kuřete
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s letním ovocem
Galetka s letním ovocem
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
  • Recepty.cz
  • Galetka s rebarborou a malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact