• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fufu-ovesný valoun, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Fufu-ovesný valoun, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesná mouka umletá
    • 200
      ml studená voda pro namočení
    • 220
      ml vařící voda
    • 2
      špetka sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže.
2
Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít 200 ml studené vody a rozmíchat. Zakrýt talířkem proti osychání. Nechat odležet (v létě v chladničce) 8 - 22 hodin. Ohřát 220 ml vody, odebrat 2-3 lžice vařicí vody na podlití. Zamíchat do vařicí osolené vody odleženou ztuhlou směs přidávanou po lžicích, míchat až přestane lepit. Povařit s přilitou vodou (odebraná vařící) 3-5 min pod pokličkou. Vypracovat tužší těsto, slepené dohromady.
3
Po vyklopení z hrnce vytvarovat namočenou lžicí do požadovaného tvaru, hmota lepí. Nechat vychladnout na talíři.
4
Jíst vidličkou, lžicí. Může nahradit knedlík, lze napodobit kopeček rýže. Jíst samotné, nebo s omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy: akume, akple, amawe, banku, ewokple, isitshwala, ngima, nsima, obosuma, pap, papa, posho, sadza, sembe, sima, ugali, swallows, ztuhlá kaše. Mouka maniok (cassava), plantain, kukuřice, pšenice, rýže, semolinová krupice (kuskus). V originálním receptu pro tvar valounu zabalit do fólie a nechat vychladnout, zůstane hladký povrch. Varianta postupu-odležet ovesnou směs, zalít vařicí vodou-více slepené těsto. Vyšší podíl hrubé mouky (kolem 90%) lze umlít po přesátí směsi potřetí ze zbylé krupice. Jiná možnost je umlít část vloček (nebo krupice) na mlýnku na mák na polohrubou mouku, 10% směsi (velmi zdlouhavé). Nebo umlít na čistém mlýnku na kávu. Lze použít i mixér kuchyňského robotu. Umletou směs lze skladovat 2-3 měsíce. V případě kupované ovesné mouky je nutné před koupí kontrolovat obsah vlákniny. Hodnoty vyšší než 8 g / 100 g mouky mohou způsobit zažívací potíže. Patrně rozemleté otruby pro dosažení vyšších hodnot.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Ovesný turecký med, základní recept

Ovesný turecký med, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ovesná mouka Studená voda Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

167
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
141
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
139
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
125
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
96
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Friulské frico
Friulské frico
FRUIT PAMP MOON
FRUIT PAMP MOON
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v alobalu
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
Fusilli s ricottou
Fusilli s ricottou
Galantina z kuřete
Galantina z kuřete
  • Recepty.cz
  • Fufu-ovesný valoun, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact