• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Frumenty obilné, moučná varianta
Napište svůj komentář k receptu

Frumenty obilné, moučná varianta

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frumenty obilné, moučná varianta
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g bulgur semolinové kroupy
    • 20
      g kuskus semolinová krupice
    • 530
      ml voda
    • 20
      g hrozinky
    • 9
      ks mandle
    • 5
      g lískové oříšky
    • 5
      g kešu oříšky
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku.
2
Namočit hrozinky 24 hodin před vařením do 100 ml vody. Namočit mandle zvlášť na 24 hodin pro snazší loupání a měkčí skus. Namočit bulgur na 18 hodin do sklenice 0,5 l se šroubovacím víčkem, zvětší objem 5x. Semolinové kroupy potřebují delší namočení, po 8-10 hodinách vyměnit vodu. Vyprat 2x před vařením. Namočit semolinovou mouku na 0,3-5 hodin do 100 ml vody.
3
Vařit bulgur ze studené vody 190 ml, osolit na začátku varu 20 minut. Nakrájet ořechy. Vysypat je na vylovené hrozinky v míse 1,2 l. Uvařený bulgur nasypat do mísy, zakrýt proti osychání. Vařit namočenou semolinovou mouku v hrnci po vaření bulguru, začátek 5 minut po uvařeném bulguru. Použít vodu z hrozinek 80 ml, použít 140 ml pro vypláchnutí sklenic po hrozinkách a namočené mouce. Po začátku varu osolit 2 štipce, nechat přejít varem. Nasypat bulgur (20 min. odstátý) včetně hrozinek, nakrájených ořechů. Promíchat, ohřát, dle potřeby naředit. Nalít zpět do mísy, omastit šmolcem, promíchat. Ozdobit mandlemi. Chladit 15-20 minut, zakrýt proti osychání.
4
Poznámka autora receptu: Názvy frumentee, furmity, fromity, fermenty. Pouze z krupice (lámanky) je trahanas, trahanasoupa, tarhana, dalia, godhuma rava, meetha daliya. Obdobné je kutiy, kutya. Varianta belila, fluffin. Anglický recept obsahuje místo semolinové mouky 250 ml mléka, 1 vejce. Rozmíchané a povařené s celým výsledkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Včelí úlky - zdravější varianta

Včelí úlky - zdravější varianta

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Žabí očka, varianta ořechová

Žabí očka, varianta ořechová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Hrozinky Kešu oříšky Kuskus Lískové oříšky Mandle Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Africké kari

Africké kari

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

34
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
33
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz 13. komnata Báry Munzarové: Před smrtí se rodiče změnili! Byli zlí

13. komnata Báry Munzarové: Před smrtí se rodiče změnili! Byli zlí

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Friulské frico
Friulské frico
FRUIT PAMP MOON
FRUIT PAMP MOON
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v alobalu
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Frumenty obilné, moučná varianta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact