• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Frumenty obilné, moučná varianta
Napište svůj komentář k receptu

Frumenty obilné, moučná varianta

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frumenty obilné, moučná varianta
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g bulgur semolinové kroupy
    • 20
      g kuskus semolinová krupice
    • 530
      ml voda
    • 20
      g hrozinky
    • 9
      ks mandle
    • 5
      g lískové oříšky
    • 5
      g kešu oříšky
    • 5
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku.
2
Namočit hrozinky 24 hodin před vařením do 100 ml vody. Namočit mandle zvlášť na 24 hodin pro snazší loupání a měkčí skus. Namočit bulgur na 18 hodin do sklenice 0,5 l se šroubovacím víčkem, zvětší objem 5x. Semolinové kroupy potřebují delší namočení, po 8-10 hodinách vyměnit vodu. Vyprat 2x před vařením. Namočit semolinovou mouku na 0,3-5 hodin do 100 ml vody.
3
Vařit bulgur ze studené vody 190 ml, osolit na začátku varu 20 minut. Nakrájet ořechy. Vysypat je na vylovené hrozinky v míse 1,2 l. Uvařený bulgur nasypat do mísy, zakrýt proti osychání. Vařit namočenou semolinovou mouku v hrnci po vaření bulguru, začátek 5 minut po uvařeném bulguru. Použít vodu z hrozinek 80 ml, použít 140 ml pro vypláchnutí sklenic po hrozinkách a namočené mouce. Po začátku varu osolit 2 štipce, nechat přejít varem. Nasypat bulgur (20 min. odstátý) včetně hrozinek, nakrájených ořechů. Promíchat, ohřát, dle potřeby naředit. Nalít zpět do mísy, omastit šmolcem, promíchat. Ozdobit mandlemi. Chladit 15-20 minut, zakrýt proti osychání.
4
Poznámka autora receptu: Názvy frumentee, furmity, fromity, fermenty. Pouze z krupice (lámanky) je trahanas, trahanasoupa, tarhana, dalia, godhuma rava, meetha daliya. Obdobné je kutiy, kutya. Varianta belila, fluffin. Anglický recept obsahuje místo semolinové mouky 250 ml mléka, 1 vejce. Rozmíchané a povařené s celým výsledkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Včelí úlky - zdravější varianta

Včelí úlky - zdravější varianta

La caponata - varianta s cibulí

La caponata - varianta s cibulí

Žabí očka, varianta ořechová

Žabí očka, varianta ořechová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Hrozinky Kešu oříšky Kuskus Lískové oříšky Mandle Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelový dort

Karamelový dort

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

44
Sněhový linzert
Sněhový linzert
38
Snídaňová tortilla
Snídaňová tortilla
26
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
23
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
19
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaný zvrat v Bacheloru: Utajené prohození dvojčat!

Nečekaný zvrat v Bacheloru: Utajené prohození dvojčat!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Friulské frico
Friulské frico
FRUIT PAMP MOON
FRUIT PAMP MOON
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v alobalu
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Frumenty obilné, moučná varianta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact