• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Frittata
Napište svůj komentář k receptu

Frittata

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 200
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks žampiony
    • 1
      ks červená paprika
    • 10
      ks vejce
    • 150
      ml mléko
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán vrchovaté
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme.
2
Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu oleje a másla, následně opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Během přípravy cibule přihodíme na čtverečky nakrájené plátky anglické slaniny, špenát (nechali jsme ho předem rozmrznout, vymačkali z něho většinu vody a při vkládání do hrnce ho natrháme v ruce na menší kousky) a na plátky nakrájený žampión. Opékáme dokud žampionu trochu nezhnědnou. Na závěr, když jsou všechny ingredience správně opečené, přihodíme na 2 minuty i červenou papriku, kterou jsme nakrájeli na malé čtverečky a lehce osolíme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Směs v hrnci zalejeme rozšlehanými vejci. Následně vše promícháme, aby se suroviny propojili a pak už na směs nesaháme. Vaříme na střední plamen (6), můžeme přikrýt pokličkou a čekáme, dokud směs lehce neztuhne - po stranách bychom ji mohli odendat vidličkou - vařečkou a bude držet pohromadě.
4
Když dosáhneme požadované konzistence, vložíme hrnec (bez pokličky) do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C dokud ze shora směs lehce nezezlátne, což by mělo trvat asi 10-20 minut.
5
Následně vyklopíme z hrnce na talíř, rozkrojíme a podáváme např. s chlebem a to jak teplé, tak studené. Ingredience můžeme libovolně měnit podle toho, co potřebujeme doma zdělat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená paprika Cibule Listový špenát Máslo Mléko Olivový olej Strouhaný parmazán Sůl Vejce Žampiony

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

100
Výborný dresing
Výborný dresing
26
Jogurtovotvarohový cheesecake s lesním ovocem
Jogurtovotvarohový…
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bábovka v mikrovlnce za 10 minut
Bábovka v mikrovlnce za…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Bezděková a Sebastian: Životní krok v jejich vztahu!

Bezděková a Sebastian: Životní krok v jejich vztahu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Fritatta s cuketou
Fritatta s cuketou
Fritované kuře II.
Fritované kuře II.
Frittata
Frittata
Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
  • Recepty.cz
  • Frittata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact