• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dopřejte si sladkou snídani po francouzsku v podobě vánočky či mazance, které opečete ve směsi z vajec, mléka a skořice. Krásně zlatavé toasty si nejlépe vychutnáte s ovocem, řeckým jogurtem nebo třeba zakysanou smetanou.

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vánočka nebo mazanec
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      lžička skořice
    • máslo na opečení
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme plátek chvíli nasát, aby byl uvnitř i po upečení šťavnatý.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Mezitím si rozehřejeme v pánvi asi lžíci másla a na mírném plameni opékáme plátky vánočky nebo mazance dozlatova nejprve z jedné a pak i z druhé strany.
3
Francouzské toasty necháme odpočinout na papírovém ubrousku, který odsaje přebytečné máslo a podáváme ještě teplé, zasypané moučkovým cukrem a s ovocem. Toasty skvěle chutnají také s řeckým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

RADA: Připravte si domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Belgické vafle

Belgické vafle

Francouzské toasty s červeným ovocem

Francouzské toasty s červeným ovocem

Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

Vafle s karamelem a kokosovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eragrostis | 2. 1. 2020 17:07

    Výborný recept, děkuji. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka Valentýn
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Sůl Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

137
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
56
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
35
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Zpověď Martiny Ptáčkové: První slova o vztahu s Francouzem!

Zpověď Martiny Ptáčkové: První slova o vztahu s Francouzem!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact