• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dopřejte si sladkou snídani po francouzsku v podobě vánočky či mazance, které opečete ve směsi z vajec, mléka a skořice. Krásně zlatavé toasty si nejlépe vychutnáte s ovocem, řeckým jogurtem nebo třeba zakysanou smetanou.

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vánočka nebo mazanec
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      lžička skořice
    • máslo na opečení
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme plátek chvíli nasát, aby byl uvnitř i po upečení šťavnatý.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Mezitím si rozehřejeme v pánvi asi lžíci másla a na mírném plameni opékáme plátky vánočky nebo mazance dozlatova nejprve z jedné a pak i z druhé strany.
3
Francouzské toasty necháme odpočinout na papírovém ubrousku, který odsaje přebytečné máslo a podáváme ještě teplé, zasypané moučkovým cukrem a s ovocem. Toasty skvěle chutnají také s řeckým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

RADA: Připravte si domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Belgické vafle

Belgické vafle

Francouzské toasty s červeným ovocem

Francouzské toasty s červeným ovocem

Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

Vafle s karamelem a kokosovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eragrostis | 2. 1. 2020 17:07

    Výborný recept, děkuji. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka Valentýn
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Sůl Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

58
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
14
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
14
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 7. 8. 2025: Kdo zažije nečekaný úspěch v práci a kdo by měl přestat podezírat?

Denní horoskop na čtvrtek 7. 8. 2025: Kdo zažije nečekaný úspěch v práci a kdo by měl přestat podezírat?

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) a jeho syn: Usmíření před smrtí! Za zády matky

Jiří Krampol (†87) a jeho syn: Usmíření před smrtí! Za zády matky

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact