• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast s čokoládovou omáčkou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nevíte-li co si počít se starou vánočkou nezoufejte! Dopřejte si snídani po francouzsku. Dozlatova opečený francouzský toast je hotová lahůdka a s čokoládovou omáčkou chutná naprosto dokonale.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na čokoládovou omáčku
    • 200
      ml madeira
    • 120
      g hořká čokoláda 70% kakaa
    • 125
      g sýr Philadelphia
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na každý francouzský toast
    • 2
      plátek vánočka
    • marmeláda nebo džem
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 2
      lžíce skořicový cukr
    • máslo na opékání - ideálně přepuštěné
    • ovoce k servírování
    • šlehačka k servírování

Postup přípravy receptu

1
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte.
2
Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli a trochu červeného pepře. Pro řidší konzistenci lze přidat dvě lžíce mléka.
3
Poté si připravte francouzský starší vánočku nakrájejte na půlcentimetrové plátky.

RADA: Jak správně uplést vánočku?

4
Vezměte dva plátky – pomažte je z jedné strany marmeládou, přilepte k sobě a obalte ve směsi vejce, skořicového cukru a trochy mléka.
5
Rozehřejte na pánvi máslo a smažte toasty pozvolna z obou stran.
6
Servírujte s čokoládovou omáčkou, čerstvým ovocem a šlehačkou.

RADA: Žemlovka z vánočky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

Francouzský toast ze zbylé vánočky…

French toast

French toast

Francouzský toast

Francouzský toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Madeira Marmeláda Máslo Mléko Ovoce Pepř mletý Skořicový cukr Šlehačka Sůl Sýr Vánočka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
22
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
22
Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák v semolinových…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Francouzský plátek
Francouzský plátek
Francouzský slaninový chléb
Francouzský slaninový chléb
Francouzský toast
Francouzský toast
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast z croissantu
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo…
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact