• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský toast

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský toast
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks toastový chléb bílé měkké toasty nebo 4 kousky francouzského chleba nebo jiný chleba bez výrazné chuti (nesolený)
    • vanilková esence lze použít i cukr
    • 0,50
      lžička skořice
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr
    • šlehačka
    • jahody nebo banán /nebo obojí
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem moučkou. Na toasty poklademe ovoce nakrájené na kolečka a ozdobíme šlehačkou. Můžeme pokapat medem nebo rozpuštěnou čokoládou. V Americe se konzumuje polité maple sirupem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance

Francouzský toast ze zbylé vánočky…

Francouzský toast

Francouzský toast

Francouzský toast s čokoládovou omáčkou

Francouzský toast s čokoládovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 10. 9. 2009 18:18

    Ja robím tento toast jedine s mliekom, pridám tak pol šálky mlieka, ktoré vymiešam s 2 vajíčkami.

  • Andrea Tulisová | 31. 10. 2008 20:08

    To co je tu uvedeno je pouze toast na sladko, ale nikoliv francouzký toast.. Jeho kouzlo spočívá v tom, že když ho vidíte v jídelníčku, klepete si na čelo a zvedá se vám žaludek, když ho ochutnáte, je vynikající. Existuje na něj mnoho variací, ale vždy je základem opečená šunka. Takže například opečený chleba, šunka namočená v oné směsi se skořicí - a posléze osmahnutá, to celé ozdobené sirupem, či medem.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:46

    Jeste k tomu namaceni jen do vajicka. Namacet tvrdsi chleba do rozslehaneho vajicka a smazit na oleji. Pak pomazat horcici, navrch okurku nebo rajce a je rychla vecere. Francouzsky toast pokud ja vim se podava k snidani.

  • Jana Han | 20. 11. 2005 18:41

    Delame to casto k snidani, na namaceni chleba mam tuto smes: 2vejce, 1hrnicek mleka, 1/2 hrnicku cukru, lzicka skorice a lzicka vanilky. To dobre smichat a namacet chleb, ktery se pak smazi na masle. Da se delat i ze starsi vanocky a to je teprve to prave. Syrup na politi varim z 1 hrnek cukru, 1 hrnek vody a 1 tycka skorice, svarit na 1/3 obsahu. Cukr je lepe pouzit hnedy. Da se peci i v troube na dobre vymazanem - maslem - plechu. To mleko do namaceci hmoty by asi rozhodne melo byt. Na vrsek jakekoliv ovoce, ale i bez je to basta.

  • Airan | 20. 11. 2005 16:54

    Jani, taky jsem to videla u arabek, jen to namaceli ve vajcku a mleko (bez vanilky a skorice) a osmazene cukrovaly hrubym cukrem, jeste hrubsi nez kristal. Ovoce a slehacka v tom francouzkym toustu se mi zdaji bezvadne, diky za napad. P.S. O te cokolade nemluvim:-)))

  • Jana | 20. 11. 2005 15:07

    Můj arabský zeť přidával ještě mléko,nemá to pak takovou vajíčkovou chuť.Dobré,rychlé.I jen pocukrované.

  • Martina Nádvorníková | 4. 11. 2005 10:35

    Kam se dá ten vanilkový extrakt - do vejce? A nemělo by to být spíš mezi moučníky, když je to sladké?

  • klokanka | 29. 7. 2005 22:33

    hmmm ohhhh tak to bylo vyborne!! Sehr gut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Máslo Moučkový cukr Skořice Šlehačka Toastový chléb Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Minipizzy

Minipizzy

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Kávový korpus

Kávový korpus

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
13
Čevabčiči
Čevabčiči
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
12
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Francouzský toast
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact