• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g krůtí maso krůtí prsa
    • 12
      plátek anglická slanina skutečně širokých tenkých plátků
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      lžíce maizena menší
    • 1
      lžička tymián větší
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Prsa nakrájíme asi na šest plátků, nenaklepáváme, osolíme, malinko opepříme a každý plátek zabalíme do plátku slaniny. Takto zabalené maso na pánvi rychle na oleji opečeme za všech stran a odložíme.
2
Cibuli a rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Na tuku z masa nejdřív opečeme cibuli, potom rajčata. Do pekáče dáme vrstvu cibule, na to vrstvu rajčat a nakonec opečené maso ve slaninovém kabátku.
3
Do smetany vmícháme tymián, maizenu, pepř a sůl a ušleháme hustou šlehačku. Tu natřeme na maso a posypeme strouhanou nivou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi půl hodiny.
4
Výsledné jídlo je krásně šťavnaté. Lze podávat s brambory, rýží i těstovinami a chutná i dětem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský toast z croissantu

Francouzský toast z croissantu

Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Francouzský plátek

Francouzský plátek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Voš | 13. 1. 2007 22:21

    Vyzkoušela jsem na rodině a mělo to úspěch.Vyzkoušely to i kolegyně a chutnalo jim.Zařadila jsem mezi oblíbené

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 12:08

    Kuchařko, prosím, já zapomněla, že na ušlehanou smetanu se ještě nasype 10 dkg strouhané nivy. Moc díky za doplnění.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Krůtí maso Maizena Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Šlehačka Sůl Sýr Niva Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Domací houstičky

Domací houstičky

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kulajda
Kulajda
19
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
15
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
14
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Francouzský krůtí steak se šlehačkovou čepičkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact