• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Francouzský hruškový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      ks hrušky 2-3
    • 1
      hrst ořechy dle chuti
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 4. 2014 07:31

    To mas pravdu Terezko, toto neni totiz zadny francouzsky kolac, to by musela byt vespod crusta, na ni napln z frangipane ( z masla, cukru , vejce, mletych mandli a citronove kury), pak ty hrusky, ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor ...jak pise Cuoco ...MNAM! 8-)

  • Bu.blan | 9. 10. 2012 11:29

    Byl to rychlý a dobrý piškot s hruškama,ale opakovat asi nebudu.

  • cookham | 6. 6. 2012 11:18

    Moc dobrý koláč.

  • thellma | 11. 10. 2011 10:30

    Rychlý a chutný.

  • TerezaJ. | 18. 9. 2011 19:01

    Francúzi nepečú koláče vysoké 5 cm.

  • cuoco | 18. 9. 2011 14:50

    =-O To je asi tento vyborny "tenky " nizky, ale ked sa mandle pomelu a zmiesaju so skoricou a vanilkovym cukrom atd. (frangipane) a daju sa pod hrusky ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor .atd...tak je naozaj super Francuzky <3

  • Vilda Sivek | 18. 7. 2011 23:47

    Po přečtení vašich komentářů jsem se rozhodlu zdvojnásobit ingredience vyjma cukru. Výsledek je velice dobrý a buchty je tak akorád na menší plech. Po upečení má buchta cca 3 cm na výšku a je moooc dobrá. Kombinace hrušky, skořice a ořechů je prostě skvělá. Rovněž chápu, že ve Francii mají raději nižší piškot a hodně ovoce což vyzkoušíme příště .-).

  • Maria Mackova | 24. 9. 2008 10:44

    Nám veľmi chutil, na druhý deň ešte viac

  • Hana | 28. 10. 2007 17:03

    recept je na malou formu, průměrny piškotový koláček

  • Barbora Polakova | 4. 2. 2007 21:32

    Kolac bol dobry, dost mokry s tych hrusiek co nam vyhovovalo nemam rada suche kolace:-o)))

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 13:27

    Koláče predsa nemusia byť len vysoké. Francúzske koláče sú vo väčšine prípadov nízke, tenká vrstva cesta a obložené ovocím. Aj nízky koláč môže byť chutný.

  • Natalia Szwarc | 4. 11. 2006 15:02

    Testa je velmi malo asi tak 1/4 v dortove forme a vubec nevyroste- nic moc :-(

  • Jana | 20. 11. 2005 15:33

    Snadné a velice dobré.Akorat jsem dala o jedno vejce víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

109
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
104
Butter chicken masala
Butter chicken masala
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
32
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
23
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
Francouzský citronový koláč - Tarte au…
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Francouzský hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact