• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Francouzské škvarky Rillons
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské škvarky Rillons

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské škvarky Rillons
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      l bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
2
Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí, v chladu necháme 1 den uležet.
3
Poté nalijeme 2 dcl vína do hrnce, nasypeme kostky bůčku a necháme stejně jako škvarky škvařit. Nepodléváme vodou, jen vínem.
4
Škvarky vyndáme ve chvíli, kdy se jeví jako hodně opečené maso (skoro velmi opečené).
5
TIP: vyškvařené sádlo z Rillons slijeme, a použijeme příště pod další Rillons. Ale většinou se sní dříve. Nic pro zastánce zdravé výživy. Ale myslím,že občas se zahřešit dá.
6
Příloha: dobrý měkký chléb. Doporučuji dobré sušší bílé víno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nenazranec | 13. 1. 2007 19:19

    Delal jsem to z hodne prorostlyho bucku, padla na to skoro litrovka vina a cely mi to trvalo skoro 6hodin. Potom jsem to zcedil a ze skvarku zustalo pomalu jen rozvareny maso. Ve 3 rano jsem zpraskal prvni varku varicich skvarku a kdyz mi druhy den prestalo bolet bricho, tak jsem to dorazil. Je to vynikajici vec, ale v brise je to potreba hodne promichavat s "lezatou dvanactkou" !!!

  • Martina Veselá | 27. 12. 2006 08:03

    Dělala jsem jako "žravý dárek" pod stromeček. Tentokrát jsem přidala jarní cibulku a jen tak na ozdobu zelenou petrželku. Chutě se krásně spojili a bylo to opět moc dobré.

  • Martina Veselá | 4. 10. 2006 19:39

    Tohle dělám také je to vynikající. Ale bůček krájím na malé kostičky, krásně pak křupou. A je výborné do toho nakonec přidat česnek, teda kdo má rád.

  • Věra | 3. 10. 2006 15:10

    Malý dotaz Mioši, co když k masu přidám cibuli, třeba jen tak celou, aby to ještě víc vonělo ??

  • Anonym | 3. 10. 2006 14:14

    Doufam, ze se Milos nebude zlobit kdyz odpovim za neho. Vino se dava hned na zacatku, po chvili se vypari, bucek mezi tim pusti tuk a pak se jen skvari:-) Je dobre casto michat.

  • Di | 3. 10. 2006 13:56

    To vypadá tak dobře, že to snad zkusím (a to jsem se rozhodla, že musím trochu shodit!)

  • Šárka Tkáčová | 3. 10. 2006 12:10

    Miloši,jak se chová ten bůček ve víně? Opravdu se to škvaří? Dovedu si představit , jak na tuku opékám třeba maso na guláš,ale v momentě kdy to podliju vodou,tak je po opékání.Přibližte,jestli můžete.Díky .

  • Marie Horáková | 3. 10. 2006 10:05

    Je dobré přidat ještě trochu tymiánu. Maso by mělo být nejenom velmi opečené, jak uvádíte, ale i velmi měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Pepř mletý Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

74
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
65
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
17
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
17
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Rána pro Varteckého: Zemřel bubeník Krpálek (†55) z kapely Kurtizány z 25. Avenue!

Rána pro Varteckého: Zemřel bubeník Krpálek (†55) z kapely Kurtizány z 25. Avenue!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Francouzské škvarky Rillons
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact