• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské škvarky Rillons
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské škvarky Rillons

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské škvarky Rillons
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      l bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
2
Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí, v chladu necháme 1 den uležet.
3
Poté nalijeme 2 dcl vína do hrnce, nasypeme kostky bůčku a necháme stejně jako škvarky škvařit. Nepodléváme vodou, jen vínem.
4
Škvarky vyndáme ve chvíli, kdy se jeví jako hodně opečené maso (skoro velmi opečené).
5
TIP: vyškvařené sádlo z Rillons slijeme, a použijeme příště pod další Rillons. Ale většinou se sní dříve. Nic pro zastánce zdravé výživy. Ale myslím,že občas se zahřešit dá.
6
Příloha: dobrý měkký chléb. Doporučuji dobré sušší bílé víno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nenazranec | 13. 1. 2007 19:19

    Delal jsem to z hodne prorostlyho bucku, padla na to skoro litrovka vina a cely mi to trvalo skoro 6hodin. Potom jsem to zcedil a ze skvarku zustalo pomalu jen rozvareny maso. Ve 3 rano jsem zpraskal prvni varku varicich skvarku a kdyz mi druhy den prestalo bolet bricho, tak jsem to dorazil. Je to vynikajici vec, ale v brise je to potreba hodne promichavat s "lezatou dvanactkou" !!!

  • Martina Veselá | 27. 12. 2006 08:03

    Dělala jsem jako "žravý dárek" pod stromeček. Tentokrát jsem přidala jarní cibulku a jen tak na ozdobu zelenou petrželku. Chutě se krásně spojili a bylo to opět moc dobré.

  • Martina Veselá | 4. 10. 2006 19:39

    Tohle dělám také je to vynikající. Ale bůček krájím na malé kostičky, krásně pak křupou. A je výborné do toho nakonec přidat česnek, teda kdo má rád.

  • Věra | 3. 10. 2006 15:10

    Malý dotaz Mioši, co když k masu přidám cibuli, třeba jen tak celou, aby to ještě víc vonělo ??

  • Anonym | 3. 10. 2006 14:14

    Doufam, ze se Milos nebude zlobit kdyz odpovim za neho. Vino se dava hned na zacatku, po chvili se vypari, bucek mezi tim pusti tuk a pak se jen skvari:-) Je dobre casto michat.

  • Di | 3. 10. 2006 13:56

    To vypadá tak dobře, že to snad zkusím (a to jsem se rozhodla, že musím trochu shodit!)

  • Šárka Tkáčová | 3. 10. 2006 12:10

    Miloši,jak se chová ten bůček ve víně? Opravdu se to škvaří? Dovedu si představit , jak na tuku opékám třeba maso na guláš,ale v momentě kdy to podliju vodou,tak je po opékání.Přibližte,jestli můžete.Díky .

  • Marie Horáková | 3. 10. 2006 10:05

    Je dobré přidat ještě trochu tymiánu. Maso by mělo být nejenom velmi opečené, jak uvádíte, ale i velmi měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Pepř mletý Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Košovská specialita

Košovská specialita

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

153
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
62
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
51
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
41
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený…
41
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Francouzské škvarky Rillons
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact