• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské řezy

autor: okurka555
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
  • krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • 1
      žloutek
    • vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 1
      měkký tvaroh
    • moučkový cukr
  • šlehačka
    • 3
      šlehačka 2-3
    • ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr
  • poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou, nevymazávat. Zpočátku péct cca na 200-220 °C, po vyskočení zmírnit.
2
Krém: uvaříme pudink - mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
3
Natřeme na jednu placku.
4
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme.Dále do ledničky.
5
Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením - cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
6
Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 5. 10. 2008 20:14

    Tieto rezy sú výborné, nie velmi sladké a krájajú sa bez problémov už po 3 - 4 hodinách. Krájam tenkým zúbkovým nožom, plnka je pevná, nevyteká, ukladám do obľúbených.

  • Jarmila Procházková | 4. 10. 2008 09:19

    Krájím je zoubkovaným nožem. Nechám je po dohotovení v ledničce tak cca 3 hodiny. Potom krájím postupně dle potřeby vždy celý pruh a ten krájím na jednotlivé kousky. Náplň je ztuhlá, nevylézá.

  • Jana Řezníčková | 3. 10. 2008 07:47

    Marto, díky za radu, to vypadá fakt dobře a určtiě to takto vyzkouším. Ještě jednou díky.

  • Marta Navaříková | 2. 10. 2008 17:43

    já dělám pásy, ty upeču, naplním, druhý plát potřu polevou, nechám mírně zaschnout, nakrájím na obdélmíčky,čtverečky a kladu postupně na šlehačku. Potom už při krájení nemusíte mít obavy.

  • Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 08:02

    Zdeňko, těší mě Vaše odpověď. Je to pravda, nemám teď v práci čas a doma net nemáme (hoši mají nooteboky)a tak se kouknu na recepty jen občas. Taky si recepty více vybírám, protože jsem dříve pořád tiskla a tiskla, doma jsem měla hory receptů a většinu jsem stejně nevyzkoušela, není to možné. Tak teď je vybírám s rozmyslem. Díky za optání - hoši ještě studují - ten starší v červnu promoval a pokračuje ve studiu- doktorantském a ten mladší končí zjara, byl půl roku v Německu, tak musí studovat o rok déle. Řezy určitě vyzkouším, díky za radu a buďte hodně zdravá a zase někdy......

  • Zdeňka - | 30. 9. 2008 14:32

    Jani,jsem moc ráda,že jste se zase objevila,už tady býváte hodně málo.A co synové,ještě studují?Já mám s lístkovým těstem celkem dobré zkušenosti,je pravda,že druhý den se líp krájí,ale pokud je na něm poleva,dá se to zubatým nožem zvládnout.Mějte se moc hezky.

  • Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 12:59

    Určitě se musí nechat rozležet do druhého dne, že?Jak je krájíte? Já s listovým těstem nemám zrovna dobré zkušenosti. Několikrát jsem dělala podobné řezy a vždycky se špatně krájely. Spíš byly nejlepší až tak třetí den. Jaké s tím máte zkušenosti?? Díky za radu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Listové těsto Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
11
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
11
Domácí kečup
Domácí kečup
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty s pestem
Francouzské toasty sladké
Francouzské toasty sladké
  • Recepty.cz
  • Francouzské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact