• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské karamelové kostky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské karamelové kostky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 130
      g cukr krystal
    • 2
      balíček vanilkový cukr 1-2
    • 3
      balíček zlatý klas
    • 7
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      l voda
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      balíček šlehačka v prášku
    • 1
      ks čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v horké troubě upečeme.
2
Krém: vodu smícháme s mlékem, 70 g cukru a vanilkovým cukrem, a uvaříme hustý pudink ze Zlatých klasů. Do horkého opatrně vmícháme tuhý sníh ze 7 bílků a 60 g krystalového cukru. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme lžíci kakaa. Na vychladlé těsto natřeme nejprve světlý a potom tmavý krém.
3
Šlehačkový krém: na pánvi zkaramelizujeme 4 lžíce krystalového cukru, zalijeme mlékem, rozvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme šlehačky v prášku a podle návodu vyšleháme dotuha. Natřeme na tmavou vrstvu krému a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 5. 4. 2012 14:01

    Ahojtě, dělám tyto řezy už delší dobu a dávám místo zlatýho klasu Gustýn od dr.Oktra, je to krabička, dávám větší polovinu obsahu v krabičce a taky je to výborné, postup samozřejmě zůstává stejný...

  • svišť | 1. 11. 2010 10:59

    0 l vody smícháme s mlékem... nemám slov...

  • Margita | 23. 8. 2007 12:40

    Poznám, je to výborný recept a robím ho dosť často, len krém robím z 1 litera vody + ost.prísady. Zákusok je veľmi lahodný! Dávam 1 s hviezdičkou!!!

  • Jana Peková | 21. 8. 2007 19:14

    Řezy jsou opravdu luxusní.Jelikož u nás Zlatý klas není a v mém receptu je obyč. van. pudink,tak jsem ho také použila a bez problému se podařil.Sníh do horkého krému bez obav také dávám.Pouze ty dvě pr. šlehačky jsem šlehala ve třista ml. mléka,což je více než je uvedeno zde.

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 15:12

    Lidka, u nás dostať Zlatý klas, v Čechách je jeho obdobou Krémový prášek. Viem to, pretože ho dostať aj u nás a už som ho aj vyskúšala. Hľadajte v potravinách, tam, kde máte pudingy, prášky do pečiva a pod. Presne vám obchod nepoviem, raz som ho videla v Tescu, v Prahe na Novém Smíchově. Zdá sa mi, že bol aj iný výrobca s iným názvom. Poznáte ho podľa návodu na obale, je tam uvedené použitie na riedky, stredný a hustý krém. Do zákuskov vždy na husto. Stredný krém používam napr. na dukátové buchtičky. Skúste Tesco, viete, ja dcére nosím do Prahy Zlatý klas, 20 balíčkov naraz, do zásoby, takže v Prahe ho príliš nehľadá.

  • Lída* | 21. 8. 2007 14:34

    Recept se mi taky moc líbí, ale mám pochybnosti s tím sněhem. Dává se do horkého krému? Ale zase na druhé straně už Jana vyzkoušela :-) Terezko "Krémový prášek " vůbec neznám prosím kde ho mám hledat ? Vím že jezdíte do Prahy za dcerou poraďte. Děkuji

  • Tereza J. | 21. 8. 2007 14:16

    Blanka nebojte sa toho snehu, vmiešavate ho do horúceho krému, je to dobré.

  • Blanka V. | 21. 8. 2007 13:59

    Jani, u tohoto receptíku mi trošku vadí ten sníh v krému. Myslíte, že by šlo, kdybych ho ušlehala v páře? Jinak tohle vypadá jako luxus řez a u mě má navíc bodík, že je bez másla (máslové krémy moc nemusíme). Dík za radu.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 22:33

    Nestačí, puding je podstatne redší ako Zlatý klas.

  • Anonym | 20. 8. 2007 22:03

    Nemusí být Zlatý klas,stačí obyč.pudink.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 21:40

    V Čechách kúpte "Krémový prášek", je to to isté, len pod iným názvom.

  • bramborka | 20. 8. 2007 19:42

    Nevíte někdo kde koupím Zlatý klas?Děkuji.

  • Jana Peková | 20. 8. 2007 17:03

    Tak tohle je vynikající moučník a jak krásně vypadá na řezu.Nevýhoda je,že zbydou žloutky,ale s těmi už si nějak poradíme.Tento recept jsem dostala,chtěla jsem ho sem dát,ale už mne někdo předběhl.Jen mne překvapilo,že ho ještě nikdo nevyzkoušel - doporučuji - za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Cukr krystal Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Mramorové maso

Mramorové maso

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Pomazánka z pečeného vepřového masa
Pomazánka z pečeného…
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
13
Pečená kachna
Pečená kachna
11
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Francouzské karamelové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact