• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • tymián
    • petrželka
    • bobkový list
    • rajčata
    • celer
    • pórek
    • cibule
    • 0,50
      kg fazole
    • drůbeží vývar
    • pepř mletý
    • olej
    • víno
    • 1
      ks klobása
    • anglická slanina libovější
    • 1
      ks krůtí maso stehna

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
2
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250 g anglické slaniny vcelku a přivedeme do varu. Používám tlakový hrnec pro úsporu času, a tak jsou časy již přizpůsobeny. V normálním hrnci je doba 3 krát delší (celkem 75 minut).
3
Mezitím si pokrájíme podle chuti pórku a 3 velké cibule a když se hrnec začne vařit, odstavíme ho a přidáme zeleninu. Současně přidáme 2 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 1,5 lžičky soli, půl lžičky tymiánu, 2 snítky petrželky, trochu pepře a pokračujeme ve varu.
4
Dále si na pánvi rozpálíme 2-3 lžíce oleje, na kterém zprudka opečeme 3 rozkrájená, spařená rajčata, 3 lžíce nasekaného celeru a stejné množství nakrájené cibule a po chvíli zalejeme 1/8 l vína a povaříme.
5
Po 15 minutách varu odstavíme hnec a vyndáme klobásy. Pokračujeme ve varu a po dalších 10 minutách varu jej definitivně odstavíme a vyndáme k vychladnutí maso a slaninu. Fazole přecedíme a vývar dáme do hrnce. Potom fazole smícháme s obsahem pánve.
6
Nakrájíme na kousky maso, slaninu a na čtvrtkolečka klobásy. Do pekáče dáme na spodek maso, které pokryjeme fazolemi, další vstvou je klobása, opět fazole a nakonec slanina. Celé to zalijeme vývarem a dáme do trouby na 75 minut zapéct.
7
Je to pracný recept, někomu se může zdát, že fazole se rozvaří, ale budete překvapeni! Jako příloha francouzská bageta, veka nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 28. 2. 2006 11:28

    Recept asi není pro ženy, které ve všední den přijdou domů po 17. hodině. Ale vypadá pro milovníky fazolí moc lákavě, zkusím v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Drůbeží Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Drůbeží vývar Fazole Klobása Krůtí maso Olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rajčata Sůl Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

179
Dýňová tortila
Dýňová tortila
123
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
102
Máslové řízky
Máslové řízky
66
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Francouzské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact