• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory s pórkem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika, která nemá téměř nic společného s francouzskými gratinovanými brambory - asi jen ty brambory! Zkuste si je připravit a místo cibule přidat pórek!

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 400
      g uzené maso
    • 0,50
      ks pórek
    • 3
      ks vařená vejce (natvrdo)
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • máslo (na vymazání formy a orestování pórku)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké (nesmí se rozpadat, ale když do nich zapíchneme ostrý nůž, tak bramborou lehce projde). Uvařené brambory necháme krátce vychladnout a poté je nakrájíme na slabší plátky. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka.

RADA: Vyzkoušejte také pečené brambory v troubě

2
V pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme nakrájený a důkladně propraný pórek a uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso. Chvíli orestujeme, aby pórek změkl.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory rozdělíme na 3 části - na dno pekáče vyskládáme první vrstvu brambor. Brambory osolíme a lehce opepříme. Na ně přidáme 1/3 směsi pórku a masa a 1,5 natvrdo uvařeného vejce, které nakrájíme na plátky.

RADA: Jak se vyznat ve vejcích?

4
Poté bude následovat opět vrstva brambor, masa a vejce. Nakonec vše zakončíme vrstvou brambor, které opět osolíme. Vejce prošleháme se smetanou a přelijeme přes brambory. Brambory pečeme v předehřáté troubě na cca 190 stupňů asi 30 minut, aby hezky zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Jarní brambory

Jarní brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pepř mletý Pórek Smetana Sůl Uzené maso Vařená vejce Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

22
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
16
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
16
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
15
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
15
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské řezy
Francouzské řezy
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact