• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory s pórkem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika, která nemá téměř nic společného s francouzskými gratinovanými brambory - asi jen ty brambory! Zkuste si je připravit a místo cibule přidat pórek!

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 400
      g uzené maso
    • 0,50
      ks pórek
    • 3
      ks vařená vejce (natvrdo)
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • máslo (na vymazání formy a orestování pórku)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, aby byly měkké (nesmí se rozpadat, ale když do nich zapíchneme ostrý nůž, tak bramborou lehce projde). Uvařené brambory necháme krátce vychladnout a poté je nakrájíme na slabší plátky. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka.

RADA: Vyzkoušejte také pečené brambory v troubě

2
V pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme nakrájený a důkladně propraný pórek a uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso. Chvíli orestujeme, aby pórek změkl.

RADA: Jak vyrobit máslo?

3
Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory rozdělíme na 3 části - na dno pekáče vyskládáme první vrstvu brambor. Brambory osolíme a lehce opepříme. Na ně přidáme 1/3 směsi pórku a masa a 1,5 natvrdo uvařeného vejce, které nakrájíme na plátky.

RADA: Jak se vyznat ve vejcích?

4
Poté bude následovat opět vrstva brambor, masa a vejce. Nakonec vše zakončíme vrstvou brambor, které opět osolíme. Vejce prošleháme se smetanou a přelijeme přes brambory. Brambory pečeme v předehřáté troubě na cca 190 stupňů asi 30 minut, aby hezky zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Zapečený pórek s parmskou šunkou

Jarní brambory

Jarní brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pepř mletý Pórek Smetana Sůl Uzené maso Vařená vejce Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Maková bábovka

Maková bábovka

Makový jablečník

Makový jablečník

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

142
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
60
Tousty do školy
Tousty do školy
51
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
50
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
49
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
Francouzské palačinky
Francouzské palačinky
Francouzské řezy
Francouzské řezy
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact