• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory podle Honzy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory podle Honzy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory střední
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika větší
    • pórek trochu, asi 50 g
    • 1
      ks klobása velká, dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sádlo
    • bylinky možno i čerstvé (bazalka, petržel ..apod.)
    • pepř mletý
    • sýr možno dle chuti (i šunka, slanina)

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně vonět přidáme nakrájenou klobásu. Až se klobása osmahne přidáme tvrdší zeleninu (pórek, paprika) a česnek. Směs orestujeme či trochu podusíme. Až nám paprika trochu změkne, přidáme rajčata a bylinky (většinou pro italskou kuchyni) a necháme směs jemně podusit. Tu potom vkládáme mezi brambory (tak tři vrstvy brambor, dvě vrstvy směsi), může se dát do vnitř i pár plátků sýra a šunky či slaniny (dle chuti). Poslední vrstvu brambor nakonec zalijeme dvěma rozšlehanými vajíčky.
2
Nakonec vše dáme zapéct (200-250 °C, 20-30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JirkaJehne | 5. 1. 2013 10:57

    Super inspirace a výborný vysledek, ještě přeložil par plátky sýra a bylo to dokonale :-)

  • noname | 28. 8. 2012 16:58

    pražské brambory! ;-)

  • barus.v | 2. 8. 2012 12:02

    Vyzkoušela jsem a byly dokonalé! Už je jinak ani dělat nebudu! Manžel dal také pochvalu, ještě pod poslední vrstvu brambor jsem dala uzený plátkový sýr. Zrovna dnes se na ně chystám znovu.

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:46

    Bolo to výborne, dodržala som pokyny, akurát som ešte pridala uvarené vajíčka. Aj mojmu drahému to veľmi chutilo :-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 22:42

    Bolo to výborné, dodržala som pokyny, akurát som tam es

  • ariska | 23. 8. 2011 19:36

    prima basta, jeste jsem pridala oloupana rajcata,ktera jsem podusila. opravdu dobre :-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:08

    Není bezmasé

  • Milena Červinková | 28. 8. 2007 13:52

    Výborný recept, dodržela jsem celý předpis, jen do vajec jsem rozmíchala ještě trochu smetany a nakonec vše posypala sýrem.Opravdu moc dobré.

  • GABRIELA ŠIMKOVÁ | 22. 8. 2006 20:02

    Udělala sem v základní verzi,bez sýra a šunky.Brambory sem nekrájela,ale přejela přes kolečko,na kostičky.Osolila,opepřila a dal akoření na pizu.VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Cibule Klobása Majoránka Paprika Pepř mletý Pórek Rajčata Sádlo Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Friulské frico

Friulské frico

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Dobré kuře

Dobré kuře

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory podle Honzy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact