• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory - nejlepší recept
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory - nejlepší recept

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory - nejlepší recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • poličan
    • vejce
    • eidam sýr
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a posypeme strouhaným sýrem.
2
Naskládáme další vrstvu brambor. Následující vrstvu tvoří vaječná omeleta, kterou popřípadě nakrájíme tak, aby tvarem seděla na tvar zapékací misky. Další vrstva brambor se solí a kmínem, salám a eidam. Poslední vrstva brambor (sůl, kmín). Hotovo.
3
Podáváme opatrně, aby tento slaný koláč držel tvar. Pečeme dostatečně dlouho, aby brambory změkly (proto jsou dobré tenší plátky) a horní zezlátly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory III.

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 24. 11. 2015 14:52

    Pokud je u receptu napsáno, že jsou to nejlepší francouzské brambory, tak bych čekala opravdu něco jiného než salám poličan a eidam.

  • Zdena z JM | 4. 11. 2008 09:35

    Recept se mi nezdá špatný.Je to trochu změna proti klasickým francouzským bramborám.Proč ne.Nemusí být vždy vše zalité smetanou nebo vajíčkem.A myslím si, že roztavený sýr to vše trochu spojí.Ale co se týká názvu,taky nemám ráda přívlastky jako bezkonkurenční,nejlepší,nejúžasnější apod.

  • Kamil Krybus | 4. 11. 2008 08:19

    Seriozní autoři receptů nepoužívají v názvech označení "vynikající"," nejlepší" a pod. To je právo těch, co jídla konzumují. Osobně mi v tomto receptu chybí alespoň nějaká zelenina. A přopomínky děvčat jsou také na místě.

  • Sylva P. | 4. 11. 2008 06:38

    A není to suché? Mám radši zalité vejci nebo smetanou.

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 20:36

    Pravdaže klobásku dávam tiež a niekedy ju chvíľu posmažím s cibuľou a tak navrstvím na zemiaky , ale potom už nedávam surovú cibuľu. Dávam tri uvarené vajcia a tri do mlieka na zaliatie, vtedy to dobre drží a nič sa nerozsypáva.

  • Klára Keselyova | 3. 11. 2008 19:49

    Súhlasím s pani Olgou.Patria tamvarené vajíčka, niekto dáva aj klobásu všetko nakrájané na tenké pláty a samozrejme zaliať v mlieku, alebo smotane rozšľahanými dvomi vajcami. Dá sa to pekne krájať, ale musí to byť už vlažné. Ja si na nich pochutím v tedy, keď sú už uplne vychladnuté, ba chutia mi aj na druhý deň, neohriaté.

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:22

    No neviem, či je to najlepší recept na francúzske zemiaky, takto sa to určite všetko bude rozsypávať, nemá to čo držať spolu.Ja dávam varené vajcia a celú zmes zalievam mliekom, v ktorom sú rozšľahané ešte surové vajcia, takže všetko je zaliate aspoň do 3/4.Zemiaky to všetko vypijú a držia pekne spolu.Dávam tiež surové zemiaky nakrájané na tenšie kolieska a každú vrstvu posypem na kolieska nakrájanou cibuľou, osolím, okorením dám kmín. Misu alebo pekáč vymastím a vysypem strúhankou, po upečení je z toho výborná trocha pripečená kôrka.

  • Hana Lorencová | 3. 11. 2008 17:00

    Hm... dokážu si představit, jak se brambory krásně sypou při vyndávání z mísy...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Kmín Poličan Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

283
Dýňová tortila
Dýňová tortila
226
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
106
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
85
Máslové řízky
Máslové řízky
45
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory - nejlepší recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact