• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory III.
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské brambory III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské brambory III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory (Pro 4 osoby cca 10 větších)
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • uzeniny (Např. 4 polopárky)
    • 4
      ks vejce 3-4
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika
    • 4
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půl centimetru silná kolečka. Na pánvi osmažíme na drobno pokrájenou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené polopárky a nakonec hrášek. Po usmažení všech ingrediencí zalijeme sojovou omáčkou, opepříme, osolíme.
2
Do pekáčku vymazaného olejem klademe vrstvu brambor, směsi z uzeniny a hrášku a nakonec zase brambory. Nezapomeneme brambory osolit! Poslední vrstvu brambor zlehka posypeme červenou paprikou. pečeme v troubě cca 25 min, 5 min před dopečením polijeme rozkvedlanými osolenými vejci. Podáváme s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory od mé maminky

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory

Francouzské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 8. 2. 2020 09:10

    Sojovku ? styděl bych se ...

  • barbarons
    barbarons | 9. 3. 2015 16:57

    Moc dobrý receptík :) Já do směsi ještě přidala barevnou papriku a bylo to také dobré...a manžel si na to nastrouhal ještě sýr :-)

  • barbarons
    barbarons | 9. 3. 2015 16:55

    Dobrý recept, já ještě do směsi přidala barevnou papriku :-) a je to mňamkaaa.. :-) Jinak manžel si na to nastrouhal ještě sýr :-)

  • Vlasta | 23. 1. 2013 21:59

    :-D

  • recepty73
    recepty73 | 10. 11. 2010 13:29

    Foto u receptu je mé,ale autorem nejsem :-).Musím potvrdit,že jsou dobré...

  • rosna | 10. 11. 2010 13:25

    moc dobré brambory, varila jsem je uz v lete a ted jsem si na ne vzpomnela a uz jsou v troube :)

  • Věra | 16. 1. 2008 20:06

    Dávám 1.Bylo to dobré.Konečně se mi povedly zapékané brambory tak,jak jsem se snažila hodně dlouho.Akorát jsem přidala trochu uzeného masa a vše s bramborama zamíchala dohromady(nevrstvila klasicky)

  • Petr | 21. 2. 2006 15:45

    Marie, zkuste to a nebo jděte o recept dál. Je to moc dobré! :-)

  • Marie Novotná | 18. 11. 2005 14:24

    Proč, prosím, do fracouzských brambor sójovou omáčku?

  • I D | 17. 9. 2005 22:39

    Místo hrášku paprika, červená, žlutá, zelená = vypadá to moc hezky a tyky tak chutná. Pepřema červenou paprikou dochutit do pikantna. Kyselá okurka k tomu sedí:o)

  • Lucka | 10. 3. 2005 11:44

    Poloparek je termin pouzivany pro parky jinde nazvane jako obycejne. Sama jsem se setkala s touto "neznalosti" terminu, kdyz jsem studovala na jihu cech a chtela jsem si tuto pochutinou koupit. Zjednodusene - je to tlusty parek. :-))

  • Alena | 4. 3. 2005 11:56

    Polopárek bych řekla, že je půl párku a např. 4 polopárky by mohly být dle mé úvahy dva celé párky... velmi zajímavé bude až půjdu do masny koupit např. 25 polopárků co mi dají, že by 12,5 párků ?...

  • picinka | 4. 3. 2005 09:21

    že by to bylo dobré

  • Anonym | 22. 2. 2005 17:45

    co je to poloparek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Francouzské Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sterilovaný hrášek Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Černý kuba

Černý kuba

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

62
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
50
Brokolicovo-cuketová krémová polévka
Brokolicovo-cuketová…
47
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
41
Francouzské toasty s červeným ovocem
Francouzské toasty s…
37
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory podle časopisu F.O…
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s pórkem
  • Recepty.cz
  • Francouzské brambory III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact