• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzské Brambory
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské Brambory

0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 183
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • 500
      g kabanos
    • 500
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme ještě péct. Mezitím, co se brambory budou vařit, si můžeme nakrájet celý kabanos na malé kostičky. Připravíme si také zálivku z mléka a z vajíček. Ten uděláme tak, že si do větší misky nalijeme mléko. Rozklepneme do misky i tři vejce. Důkladně promícháme aby tam nebyly kousky žloutku. Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.

RADA: Dokonalé bramboráky? Tradiční i s uzeným masem

2
Až budou brambory uvařené, odlijeme je do misky a necháme je vychladnout aby jsme se nepopálili když je budeme loupat. Když budou chladnout, připravíme si plech. Vymažeme ho trochou sádla. Hned jak brambory zchladnou nakrájíme je na kolečka. Kolečka poté vyskládáme do plechu na spod. Pokryjeme celý spod plechu. Na vrstvu brambor dáme nakrájený kabanos. Posypeme ho TROCHU pepřem a dáme další vrstvu brambor na kabanos. A tak postupujeme dokud nemáme celý plech zaplněný. Ale dávejte si pozor na to, že musíte končit s bramborami. Poté zalijeme brambory naší předpřipravenou směsí mléka a vajec. Brambory musí být ponořené. Pokud vám zálivka nevyšla dolejte trochou mléka.
3
Na vrchu už to jen podle chutě dozdobte pepřem. Já osobně ho tam dávám docela hodně. Dáme plech do předehřáté trouby a necháme péct cca. 1h. Dokud směs mléka a vajec nebude v tekutém stavu. Brambory na povrchu by měly být zlatavé. DOBROU CHUŤ!

RADA: Tipy na přílohy, ze kterých vykouzlíte hlavní chod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kabanos Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

109
Dýňová tortila
Dýňová tortila
88
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
80
Máslové řízky
Máslové řízky
51
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
  • Recepty.cz
  • Francouzské Brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact