• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Francouzská tradiční cibulová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská tradiční cibulová polévka

autor: Ef1412
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 47
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská tradiční cibulová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule podle množství osob - na každou jednu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka kolik másla tolik mouky
    • 1
      l hovězí vývar
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 3
      ml červené víno nebo brandy, toho ale méně
    • 2
      špetka pepř celý
    • 3
      špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé, zasypeme je moukou a mícháme, aby se mouka pěkně osmažila.
2
Poté přidáme vývar, ideálně pravý hovězí, ale může být i z kostky. Přidáváme ho STUDENÝ a po troškách a stále mícháme. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 30 minut.
3
Kdo má rád, může do polévky přidat trochu vína nebo brandy, zvýrazní to chuť polévky (nepřidáváme na konci vaření, ale cca 10-15 minut před koncem, aby se alkohol vyvařil).
4
Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba, nalijeme polévku a nakonec posypeme Guyerem (v krajním případě nahradí ementál, ale nedoporučuji to) nebo parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

francouzská polévka

francouzská polévka

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka

Cibulová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mourek | 26. 8. 2016 18:42

    Jakýkoli recept, kde je připuštěné přidat chemický bujón je neprofesionální a amatérský paskvil. Červené víno do pravé cibulačky nepatří. Ajajaj, lidé na web pověsí cokoli a nazývají to receptem.

  • LukášT | 4. 7. 2016 11:34

    Opravdu někdo přidává do francouzské cibulové červené vímno?!!! Proboha tam patří jedině bílé!!! O:-) O:-)

  • Katerina | 26. 7. 2015 13:24

    My ji mixovali, protoze jsme nechteli zahustovat mokou. Dve tretiny mixovane (je to hustsi) plus tretina pridana dovnitr. Mne to chutnalo, hutne, vyborne. Chleba jsme davali a zapekali navrch se syrem

  • bararich8 | 8. 7. 2015 21:25

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  • bararich8 | 8. 7. 2015 21:24

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  • Bara | 17. 5. 2015 11:11

    Cibule bude rozmixovana... ;-)

  • Markéta | 28. 1. 2015 11:32

    Vynikající

  • Markéta | 28. 1. 2015 11:31

    Vynikající

  • P | 19. 1. 2015 23:27

    Co se stane kdyz cibuli rozmixuji?

  • Bouton | 28. 5. 2014 18:03

    u servýrování mi teče kref z vočí.

  • anet | 25. 1. 2014 12:06

    Dělali zme to staťkou a mě to moc chutnalo :-)

  • Gramatika.cz | 25. 10. 2013 17:21

    Pěkný recept, až na gramatické hrubky. "po trochách" bych ještě zvládla, ale servýrovat je trochu moc. :-( ;-)

  • DandulkaD | 18. 8. 2012 00:09

    Vařila jsem dnes poprvé a je luxusní, mňam :-P

  • zlobiq | 20. 4. 2012 19:26

    výtečná polévka, vařím podle tohoto receptu casto, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Pepř celý Toastový chléb

Cibulová polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Frittata

Frittata

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Cibulová polévka

Poslední sledované recepty

40
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Francouzská tradiční cibulová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact