• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská tradiční cibulová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská tradiční cibulová polévka

autor: Ef1412
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 46
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská tradiční cibulová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule podle množství osob - na každou jednu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka kolik másla tolik mouky
    • 1
      l hovězí vývar
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 3
      ml červené víno nebo brandy, toho ale méně
    • 2
      špetka pepř celý
    • 3
      špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé, zasypeme je moukou a mícháme, aby se mouka pěkně osmažila.
2
Poté přidáme vývar, ideálně pravý hovězí, ale může být i z kostky. Přidáváme ho STUDENÝ a po troškách a stále mícháme. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 30 minut.
3
Kdo má rád, může do polévky přidat trochu vína nebo brandy, zvýrazní to chuť polévky (nepřidáváme na konci vaření, ale cca 10-15 minut před koncem, aby se alkohol vyvařil).
4
Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba, nalijeme polévku a nakonec posypeme Guyerem (v krajním případě nahradí ementál, ale nedoporučuji to) nebo parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

francouzská polévka

francouzská polévka

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka

Cibulová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mourek | 26. 8. 2016 18:42

    Jakýkoli recept, kde je připuštěné přidat chemický bujón je neprofesionální a amatérský paskvil. Červené víno do pravé cibulačky nepatří. Ajajaj, lidé na web pověsí cokoli a nazývají to receptem.

  • LukášT | 4. 7. 2016 11:34

    Opravdu někdo přidává do francouzské cibulové červené vímno?!!! Proboha tam patří jedině bílé!!! O:-) O:-)

  • Katerina | 26. 7. 2015 13:24

    My ji mixovali, protoze jsme nechteli zahustovat mokou. Dve tretiny mixovane (je to hustsi) plus tretina pridana dovnitr. Mne to chutnalo, hutne, vyborne. Chleba jsme davali a zapekali navrch se syrem

  • bararich8 | 8. 7. 2015 21:25

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  • bararich8 | 8. 7. 2015 21:24

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  • Bara | 17. 5. 2015 11:11

    Cibule bude rozmixovana... ;-)

  • Markéta | 28. 1. 2015 11:32

    Vynikající

  • Markéta | 28. 1. 2015 11:31

    Vynikající

  • P | 19. 1. 2015 23:27

    Co se stane kdyz cibuli rozmixuji?

  • Bouton | 28. 5. 2014 18:03

    u servýrování mi teče kref z vočí.

  • anet | 25. 1. 2014 12:06

    Dělali zme to staťkou a mě to moc chutnalo :-)

  • Gramatika.cz | 25. 10. 2013 17:21

    Pěkný recept, až na gramatické hrubky. "po trochách" bych ještě zvládla, ale servýrovat je trochu moc. :-( ;-)

  • DandulkaD | 18. 8. 2012 00:09

    Vařila jsem dnes poprvé a je luxusní, mňam :-P

  • zlobiq | 20. 4. 2012 19:26

    výtečná polévka, vařím podle tohoto receptu casto, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Pepř celý Toastový chléb

Cibulová polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Cibulová polévka

Poslední sledované recepty

113
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
94
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…
63
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
56
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
55
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Francouzská tradiční cibulová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact