• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská tradiční cibulová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská tradiční cibulová polévka

autor: Ef1412
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 46
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská tradiční cibulová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule podle množství osob - na každou jednu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka kolik másla tolik mouky
    • 1
      l hovězí vývar
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 3
      ml červené víno nebo brandy, toho ale méně
    • 2
      špetka pepř celý
    • 3
      špetka mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé, zasypeme je moukou a mícháme, aby se mouka pěkně osmažila.
2
Poté přidáme vývar, ideálně pravý hovězí, ale může být i z kostky. Přidáváme ho STUDENÝ a po troškách a stále mícháme. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 30 minut.
3
Kdo má rád, může do polévky přidat trochu vína nebo brandy, zvýrazní to chuť polévky (nepřidáváme na konci vaření, ale cca 10-15 minut před koncem, aby se alkohol vyvařil).
4
Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba, nalijeme polévku a nakonec posypeme Guyerem (v krajním případě nahradí ementál, ale nedoporučuji to) nebo parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

francouzská polévka

francouzská polévka

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka

Cibulová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mourek | 26. 8. 2016 18:42

    Jakýkoli recept, kde je připuštěné přidat chemický bujón je neprofesionální a amatérský paskvil. Červené víno do pravé cibulačky nepatří. Ajajaj, lidé na web pověsí cokoli a nazývají to receptem.

  • LukášT | 4. 7. 2016 11:34

    Opravdu někdo přidává do francouzské cibulové červené vímno?!!! Proboha tam patří jedině bílé!!! O:-) O:-)

  • Katerina | 26. 7. 2015 13:24

    My ji mixovali, protoze jsme nechteli zahustovat mokou. Dve tretiny mixovane (je to hustsi) plus tretina pridana dovnitr. Mne to chutnalo, hutne, vyborne. Chleba jsme davali a zapekali navrch se syrem

  • bararich8 | 8. 7. 2015 21:25

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  • bararich8 | 8. 7. 2015 21:24

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  • Bara | 17. 5. 2015 11:11

    Cibule bude rozmixovana... ;-)

  • Markéta | 28. 1. 2015 11:32

    Vynikající

  • Markéta | 28. 1. 2015 11:31

    Vynikající

  • P | 19. 1. 2015 23:27

    Co se stane kdyz cibuli rozmixuji?

  • Bouton | 28. 5. 2014 18:03

    u servýrování mi teče kref z vočí.

  • anet | 25. 1. 2014 12:06

    Dělali zme to staťkou a mě to moc chutnalo :-)

  • Gramatika.cz | 25. 10. 2013 17:21

    Pěkný recept, až na gramatické hrubky. "po trochách" bych ještě zvládla, ale servýrovat je trochu moc. :-( ;-)

  • DandulkaD | 18. 8. 2012 00:09

    Vařila jsem dnes poprvé a je luxusní, mňam :-P

  • zlobiq | 20. 4. 2012 19:26

    výtečná polévka, vařím podle tohoto receptu casto, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Pepř celý Toastový chléb

Cibulová polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Cibulová polévka

Poslední sledované recepty

113
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
100
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
75
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
56
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
46
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Francouzská tradiční cibulová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact