• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • kakao
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Desku posypeme práškovým cukrem a na něm rozválíme těsto 2-3 mm silné. Přes sítko posypeme celé vrstvou kakaa (aby nebylo těsto vidět). Potom z obou delších stran těsto stočíme do poloviny. Dvojroládu krájíme ostrým nožem na plátky silné asi 5 mm a prsty dotlačíme "špici" srdíčka. Skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě do zlata.
2
Podáváme vychladlé jako pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • Inge | 26. 10. 2011 09:28

    vypada to moc dobre, 8-) dneska to skusim upect

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 15:25

    Včera jsem přidala recept na mnohem jednodušší krachle z listového těsta. Dnes jsem našla tento receptík, už ho mám mezi oblíbenými a příště vyzkouším místo krachliček ;-)

  • J.Tereza | 8. 11. 2010 21:20

    Ef1412, ale to nie je chyba receptu, ale vaša...v recepte je jasne napísané : KAKAO, nie kadejaké náhražky. :-$

  • MatějP | 8. 11. 2010 12:07

    ja bich kuli teto sladkosti i umrel

  • Ef1412 | 12. 10. 2010 12:04

    Já jsem tyhle srdíčka dělala na hody o víkendu, mělo to úspěch, ale měla jsem při pečení 2 problémy. Jednak jsem asi udělala chybu, když jsem použila granko, protože se mi strašně vysypávalo, ale pak jsem dala jen tenkou vrstvu a tu jsem ještě válečkem rozválela po povrchu. Pak druhý problé=m nebyl tvar(lepší je konec zakroutit, jde to lehce, ale při pečení, pokud byla srdíčka "dozlatova" se kakao pěkně připalovalo. Mohlo být taky způsobenou plynovou troubou. Ale u detí to slavilo obrovský úspěch. Po prvním zkaženém plechu to pak už bylo ok. Dávám trojku

  • Tatjana222
    Tatjana222 | 6. 10. 2010 21:13

    Jee to je hezky, musim to taky vyzkoušet :)

  • Kristýna Novotná | 18. 10. 2009 16:24

    Tenhle recept také dělávám, naučila mě ho moje kamarádka z francouzské části Belgie. Ale já srdíčka nedělám, na chuti to neztratí, ani když to zabalíte jako roládu ;)

  • Martina Machalcová | 29. 10. 2008 19:28

    Jak to čtu, tak mám pocit, že se to kakao z toho listového těsta musí vysypat jak to budu stáčet a pak dávat na plech ne?A patří tam obyčejné kakao a nebo třeba granko?

  • Anonym | 12. 12. 2007 19:02

    dneska jsme to vyzkoušely a byl to spíš jeden preclík vedle druhého ae jinak super

  • Hanička | 12. 12. 2007 15:33

    Vyzkoušela jsem a od té doby když dělám něco s listovým těstem, vyšetřím trochu na tyto dobrůtky.Je to rychlé a výborné.

  • Veronika | 17. 10. 2007 07:58

    Včera večer jsem zkoušela z jednoho zbytkového plátu těsta. Vyváleja jsem proto opravdu dotenka, aby jich bylo co nejvíc, pořádně přimáčkla špičku, až se přítel těšil na rybičky :-) Ale nějakým zázrakem z toho vznikla krásná drobounká srdíčka. Jednoduché a moc dobré, díky za tip.

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:55

    Špičky srdiečok pritlačte silnejšie. Ono to kakao bráni zlepeniu, ale keď pritlačíte viac, tak sa to nerozíde. Pečte ako každé lístkové cesto, teda do horúcej rúry.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 14:25

    Děti ve škole dělaly o něco silnější plátky, než uvádí Terezka, protože ještě nemají tu jistotu. Ale srdce se celkem povedla a i tvar byl docela pěkný a většinou s nimi pobyt v troubě neudělal nic podstatného:-))

  • beba | 6. 12. 2006 14:02

    Aj mne sa to splaštilo, kde som urobila chybu.

  • Šárka | 6. 12. 2006 08:14

    Tvar srdíček se mi sice při pečení "zničil" a vypadalo to jako preclíčky, ale chutnalo to moc dobře. Před smotáním jsem ještě posypala mletými mandlemi ;-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 18:02

    Před chvílí jsme tato srdíčka dopekli s dětmi na kroužku vaření. Děti posílají 1!!

  • Michaela K. | 25. 3. 2006 14:19

    Hned to jdu vyzkoušet - určitě to bede dobrota!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

88
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
76
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
30
Marokánky
Marokánky
24
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
22
Platýs se zeleninou
Platýs se zeleninou

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Westova žena Biance šokuje: Lidské křeslo!

Westova žena Biance šokuje: Lidské křeslo!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact