• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská cibulačka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 102
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Na suroviny i přípravu jednoduchá, v chuti ohromující. Francouzská cibulačka je ideálním jídlem pro chladné zimní dny, ale užijete si ji kdykoliv.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      snítka tymián
    • 3
      stroužek česnek
    • 250
      ml bílé víno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l vývar
    • 1
      ks bageta menší
    • 150
      g sýr Gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte teplotu. Na mírném plameni a za občasného míchání cibuli restujte asi 30 minut. Cibule zezlátne a změkne.

RADA: Krájení cibule

2
Vmíchejte česnek nasekaný nadrobno, krátce zarestujte a přilijte víno. Na mírném plameni vařte asi 5 minut, aby se odpařil alkohol a tekutina se částečně zredukovala. Obsah hrnce zaprašte moukou, promíchejte a minutu restujte. Teď postupně přilévejte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu

3
Bagetu nakrájejte na plátky a z obou stran ji opečte pod grilem dozlatova. Sýr nastrouhejte nahrubo. Polévku dochuťte solí, pepřem a rozdělte do misek vhodných do trouby. Při nalévání vylovte větvičky tymiánu. Na polévku dejte plátky opečené bagety a bohatě je zasypte sýrem. Misky dejte krátce zapéct do trouby pod gril, stačí pár minut, než se rozpustí sýr.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená cibule

Nakládaná červená cibule

Cibulačka s toasty

Cibulačka s toasty

Dip z karamelizované cibule

Dip z karamelizované cibule

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Večeře Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Sýr Tymián Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

37
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
29
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
27
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
22
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
20
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact